Digivaardig in de zorg

Willen we aan de zorgvraag van nu en de toekomst voldoen moeten we klaar staan met de juiste competenties. Digitale vaardigheden horen daar ook bij. Denk aan werken met het elektronisch cliënten- of patiëntendossier en roostersoftware, maar ook bijvoorbeeld aan domotica of beeldbellen.

Al een aantal jaar leggen we de focus op digitalisering en innovatie in de zorg. In de tijd van de corona-crisis heeft dit een vlucht genomen. Hoe hebben de zorgmedewerkers de inzet van technologie ervaren en voelen zij zich bekwaam en zeker genoeg om met alle digitale middelen aan de slag te gaan?

Onderzoek heeft aangetoond dat de digitale vaardigheden onder zorgprofessionals vaak nog achterblijven (één op de tien zorg- en welzijnswerkers is digibeet) en dat het loont om hier als zorgorganisatie in te investeren. Meer hierover is te lezen in het Rapport Digivaardig Nut & Noodzaak

Als deRotterdamseZorg hebben wij de ambitie om de zorgmedewerkers voldoende toe te rusten voor het werk dat zij moeten doen en daarnaast voor te bereiden op de ontwikkelingen die komen gaan. Hoe brengen we ze van ‘digibeet’ naar ‘digistarter’ zodat zij beter voorbereid zijn voor vernieuwingen?

E-magazine Digivaardig in de zorg
Speciaal voor staf-medewerkers en HR professionals maakte deRotterdamseZorg een digitaal magazine met tips en inspiratie om aan de slag te gaan met digitale vaardigheden binnen de organisatie.  Lees het e-zine hier.

Ook aan de slag met het verhogen van digitale vaardigheden van medewerkers in jouw organisatie? deRotterdamseZorg kan helpen bij de implementatie van een traject digitale vaardigheden binnen jouw organisatie. Neem contact met ons op en vraag naar de mogelijkheden.

Headerphoto:

MEER PROJECTEN IN ONTWIKKELING

24 jan 2019

ZZP vraagstuk

Toekomstbestendig zijn. Dat willen we als regionale partners in de zorg. Ook in …

WERVEN & TOELEIDEN
Foto Rick Keus, 20190930, Welslagen Rotterdam
12 nov 2019

WelSlagen

Een kans in de zorg met behoud van uitkering en intensieve begeleiding. WelSlage …

03 jul 2019

Word VerN!EUWert

De toenemende zorgvraag, tekorten aan personeel en technologische ontwikkelingen …

WERVEN & TOELEIDEN
Ik Zorg
22 jan 2019

IK ZORG

Deze campagne van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) roe …

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.