Rotterdammers Zorgen voor Elkaar

Daadkracht dat kenmerkt de Rotterdammers vroeger en nu. Mensen die elk, op hun eigen manier, een steentje bijdragen en bouwen aan het Rotterdam van nu. Dat zijn misschien wel jouw ouders, opa of oma! Of je buurman- of vrouw, een oom of tante… Het zijn in ieder geval onze ouderen! Zij zorgden voor Rotterdam en dus zorgen wij nu voor hen. Want: Rotterdammers zorgen voor elkaar. Dat is de wervingscampagne die de ouderenzorginstellingen van ConForte, belegd bij deRotterdamseZorg, zijn gestart om die zorg voor onze ouderen ook daadwerkelijk te realiseren door meer mensen bij de ouderenzorg te betrekken.

Verhalen vertellen
Met de campagne geven we daarbij zoveel mogelijk ouderen een gezicht. Dat doen we – letterlijk! – door de lens van de camera, maar ook door het delen van hun verhalen. Daarnaast geven we ook zorgmedewerkers, zijinstromers en herintreders een gezicht. Ook hun verhaal, waarom ze hebben gekozen voor de ouderenzorg, vertellen we. Van de verhalen kunnen we leren, ze moeten verteld en gehoord worden.

Herintreders
De gezamenlijke aanpak waarborgt dat we kandidaten voor de zorg werven die momenteel niet werkzaam zijn in de zorg. Zo vergroten we de arbeidsmarkt, bij het werven ligt de nadruk op herintreders, kandidaten die al een zorgdiploma hebben maar om verschillende redenen de zorg hebben verlaten. Zij kunnen versneld instromen waardoor de druk op de opleidingscapaciteit van de deelnemende organisaties beperkt blijft.

De website: rotterdammerszorgenvoorelkaar.nl

Informatie over opleidingen in de ouderenzorg? dezorgweerinmaarhoe.nl

Een collectief initiatief van onderstaande zorgorganisaties van Conforte, belegd bij deRotterdamseZorg.

Headerphoto:

Bekijk ook

bron: pixabay BMH

Inzet bachelor medische hulpverlening (BMH)

BMH medewerkers zijn een aanwinst voor elke zorgorganisatie. Dit merken steden als Arnhem, Nijmegen en Utrecht ook. In Rotterdam vielen de eerste erva …

Opleidingsevent2020

Samen leren voor betere zorg Of je het nou werkplekleren, praktijkgestuurd leren, of leerwerkplaatsen noemt, één ding weten wij zeker: de verschuiving …