Care to switch – switch to care

Een verkort leer/werktraject HBO Verpleegkunde van 2 jaar en 8 maanden voor zij-instromers met een HBO- of WO diploma (verplicht) en aantoonbare werkervaring op minimaal HBO niveau.

Om aan de zorgvraag van de toekomst te kunnen voldoen is het belangrijk om iedereen die de zorg in wil, een passende mogelijkheid te bieden. Ook voor zij-instromers, oftewel carrière switchers. Voor hen vormen het lange opleidingstraject en het lage salaris vaak een drempel. Vernieuwing in het onderwijssysteem is dan ook noodzakelijk. De zorgorganisaties binnen deRotterdamseZorg zetten zich dan ook in om het systeem anders in te richten. Samen met de Breederode Hogeschool startten we in 2020 het project Switch to Care. Dit konden we doen met financiering vanuit het Leerwerkakkoord Zorg van de gemeente Rotterdam.

Over Switch to Care

We ontwikkelden een verkort leer/werktraject HBO verpleegkunde van 2 jaar en 8 maanden voor zij-instromers met een HBO- of WO diploma (verplicht) en aantoonbare werkervaring op minimaal HBO niveau.

Welke ziekenhuizen en instellingen doen mee?

Maasstad ziekenhuis, IJsselland ziekenhuis, Ikazia, Van Weel Bethesda, Franciscus Gasthuis& Vlietland, Rijndam Revalidatie, Parnassia Groep

Switch to Care 2022

De nieuwe klas Switch to Care is in mei 2022 begonnen.  Alle aanvullende informatie over switch to care en over de selectieprocedure is te vinden op ontdekderotterdamsezorg.nl/switch-to-care.

 

Switch to Care is o.a. tot stand gekomen met financiering vanuit het Leerwerkakkoord van de gemeente Rotterdam. Het Leerwerkakkoord maakte een video over deze unieke opleiding. Hoe de opleiding precies is ingericht en hoe dat in de praktijk uitziet vertellen leerling Lotte en projectleider Miriam Maenhout in deze video.
Headerphoto:

MEER PROJECTEN IN ONTWIKKELING

MODERN & TOEKOMSTGERICHT
23 jan 2019

Unieke Rijnmond Voorwaarden

De ziekenhuizen in de regio Rijnmond onderscheiden zich van andere ziekenhuizen …

MODERN & TOEKOMSTGERICHT
23 jan 2019

Exit onderzoek

Voldoende zicht op de redenen waarom het personeel vertrekt. Houd de achterdeur …

Uncategorized
14 sep 2020

Digivaardig in de zorg

Willen we aan de zorgvraag van nu en de toekomst voldoen moeten we klaar staan m …

Arbeidsmarkt in beeld
24 jan 2019

rSPP

Regionale Strategische Personeelsplanning (rSPP) Een berekenings- en anticipeerm …

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.