Beeld afsluitingsfase

Vitaliteitschallenge Phileas

Goed werkgeverschap met aandacht voor vitaliteit en gezondheid maakt de zorg tot een aantrekkelijke sector om in te werken.

Phileas

Iedereen weet: gezond leven en fit blijven gaat niet vanzelf! Phileas heeft daarom een prachtig idee ontwikkeld en de Word RAATgeverT prijs ingezet om op een positieve manier met gezondheid aan de slag te gaan. Want als je het samen doet, als je het als team doet en als je mee doet met deRotterdamseZorg vitaliteitschallenge dan wordt gezond leven en fit blijven echt leuk!

Vitaliteit

Vitale medewerkers voelen zich niet alleen prettiger maar zijn daarbij beter in staat gezonde zorg te leveren en hoeven minder te verzuimen. Goed werkgeverschap met aandacht voor vitaliteit en gezondheid maakt de zorg tot een aantrekkelijke sector om in te werken.

De  challenge

5 zorgorganisaties zijn de challenge aangegaan. Franciscus Gasthuis & Vlietland, Ikazia Ziekenhuis, Pameijer, Albeda Zorgcollege en Middin hebben elk een team met 10 gemotiveerde medewerkers die meededen met vitaliteitschallenge. Zij daagde elkaar uit en verdiepten zich in de wereld van voeding, beweging en ontspanning. De teams leren, presteren en verzamelen punten en volgen elkaars resultaten in een app. Onderdeel van Phileas is dat de deelnemers fysieke workshops en coaching op het gebied van gezonder leven en meer bewegen krijgen.

Volg de challenge:

  • 500.000 stapopen gezet met vitaliteitschallenge Phileas! Lees hier hoe drie deelnemers de vitaliteitschallenge Phileas tot nu toe beleven.
  • Albeda college wint Vitaliteitschallenge, lees hier hoe Philieas verder gaat.
  • Alle ‘wist je dat je’s’ lezen of jezelf uitdagen? Kijk hier en volg de #foodmovemind.

 

 

Headerphoto: Pixabay

MEER PROJECTEN IN ONTWIKKELING

Behouden
23 jan 2019

Exit onderzoek

Voldoende zicht op de redenen waarom het personeel vertrekt. Houd de achterdeur …

Toeleiden
23 jan 2019

Regionaal Contactpunt

Wat betekent werken in de zorg eigenlijk echt? Wat ga je doen? Welke opleiding m …

Opleiden
21 jan 2021

Impulsgeld begeleidingscapaciteit

Binnen zorgorganisaties is het vormgeven van begeleiding op de werkvloer een ged …

Uncategorized
03 jul 2019

E-health Summerschool

https://www.youtube.com/watch?v=sWBC8K4zQIA&t=23s De gemeente Rotterdam orga …

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.