Recovery Verpleegkundige in Maasstad Ziekenhuis

Ingeborg werkt al lange tijd in het Maasstad Ziekenhuis als recovery verpleegkundige. Net als Renate was zij toe aan een uitdaging en heeft zich daarom opgegeven voor het uitwisselingsproject van deRotterdamseZorg. Dit project heeft als doel om de kennis en kunde van gespecialiseerd personeel (SEH, OK en IC) uit ziekenhuizen te vergroten, hen de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen en ze wendbaar en weerbaar te maken door ze tijdelijk van werkplek te laten wisselen. Ingeborg werkt in dit kader tijdelijk op de werkplek van Renate in het Erasmus MC-Sophia.

Ingeborg doet haar verhaal

Waarom heb je je opgegeven?
In de notulen van een werkoverleg waar ik niet bij aanwezig was, las ik over het uitwisselingsproject. Dit sprak mij ontzettend aan omdat ik wel toe was aan een nieuwe uitdaging. Na overleg met mijn leidinggevende heb ik me opgegeven. Wat ik zo leuk vind aan het Erasmus MC-Sophia is dat ik nu veel meer ervaring op kan bouwen met het werken met kinderen op de recovery. In het Maasstad komen er ook wel kinderen, maar het zijn toch overwegend volwassen patiënten. Met dit project kan ik veel kennis op doen, die ik ook in het Maasstad kan gebruiken.

Wat zijn de reacties?
Mijn teamleider reageerde neutraal toen ik aangaf dat ik me graag wilde opgeven. Mijn collega’s daarentegen reageerden erg enthousiast. Ze zeiden dat ze zelf ook wel mee hadden willen doen, maar dat ze het niet aandurfden. Ik ben daarom ontzettend blij dat ik me goed heb laten informeren en dat het toch gelukt is. Mijn nieuwe collega’s van het Erasmus MC-Sophia hebben me heel open en gastvrij ontvangen en hebben zich goed voorbereid op mijn komst. Ze hadden zelfs al een inwerkschema voor me gemaakt. Het is een gezellig team, dus ik denk dat ik een heel leuk half jaar tegemoet ga! Via mijn collega’s in het Maasstad hoor ik af en toe hoe het gaat met Renate op mijn werkplek, maar heb haar zelf nog niet gesproken. Ik ben wel heel benieuwd naar haar ervaringen, dus ik kijk erg uit naar het evaluatiemoment later dit jaar.

Wat zijn je verwachtingen?
De eerste week heb ik vooral meegekeken maar ben nu al zelfstandig aan het werk. Tot op heden gaat de uitwisseling zoals verwacht. Ik heb ook in het Wilhelmina ziekenhuis met kinderen gewerkt en hoop nu meer ervaring en kennis op te doen over specifieke ziektebeelden en andere doseringen van medicatie bij kinderen. En over het algemeen genomen hoop ik gewoon een hele leuke en gezellige tijd te zullen hebben in het Sophia.