Recovery Verpleegkundige in Erasmus MC-Sophia

Renate is 47 jaar en werkt met veel plezier als recovery verpleegkundige in het Erasmus MC-Sophia Ziekenhuis. De afgelopen 20 jaar heeft ze op verschillende afdelingen in diverse ziekenhuizen gewerkt. Toch was Renate toe aan een uitdaging en heeft zich daarom opgegeven voor het uitwisselingsproject van deRotterdamseZorg. Dit project heeft als doel om de kennis en kunde van gespecialiseerd personeel (SEH, OK en IC) uit ziekenhuizen te vergroten, hen de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen en ze wendbaar en weerbaar te maken door ze tijdelijk van werkplek te laten wisselen.

Renate doet haar verhaal
Ondanks dat ik het ontzettend naar mijn zin heb in het Erasmus MC-Sophia, wilde ik heel graag werkervaring op doen in een ander ziekenhuis. Dus ik ben naar mijn teamleider gestapt en gevraagd of hier een mogelijkheid toe was. Hij wees me op het uitwisselingsproject van deRotterdamseZorg. Nadat ik me daarin had verdiept werd ik enthousiast en heb me dan ook direct opgegeven. Het liefste wilde ik naar het IJsselland, maar toen bleek dat er in het Maasstad Ziekenhuis ook iemand was die graag wilde wisselen, was de match snel gemaakt. Ik werk nu gedurende 6 maanden bij het Maasstad Ziekenhuis en Ingeborg op mijn plek in het Erasmus MC-Sophia. We werken allebei 3 dagen per week, dus mede daarom was het een heel passende match. We hebben nog geen contact met elkaar gehad, maar ik hoop Ingeborg binnenkort eens te spreken en onze ervaringen uit te wisselen.

Mijn teamleider heeft mij deze mogelijkheid gegund waar ik natuurlijk erg blij mee ben. Mijn collega’s waren in eerste instantie iets minder enthousiast omdat ze zich zorgen maakten wie mijn werk dan ging overnemen. Maar doordat Ingeborg nu tijdelijk in mijn plek is gekomen, waren ze toch wel blij voor me. Ik snap die reactie heel goed hoor, door personeelstekort heeft zo’n uitwisseling toch effect op de werkvloer. Mijn nieuwe collega’s in het Maasstad Ziekenhuis hebben me erg hartelijk ontvangen. Het is een veel groter team dan in het Erasmus MC-Sophia, dus dat is wel even wennen. Maar ook wel weer erg leuk! Het heeft zijn voor en nadelen, zo’n groot team.

Wat zijn je verwachtingen?
Doordat ik nu in het Maasstad Ziekenhuis werk, kan ik weer nieuwe werkervaring opdoen. Zo hoop ik zelf flexibeler inzetbaar te worden. In het Erasmus MC-Sophia ben ik alleen met kinderen aan het werk, maar nu is het een mix van overwegend volwassenen en af en toe ook kinderen. Na 2 dagen meekijken heb ik gevraagd of ik zelf aan de slag mocht gaan. En nu werk ik al zelfstandig op de holding! Ik hoop straks ook op de uitslaapkamers, het brandwondencentrum en de dagbehandeling aan de slag te gaan.

Na de 6 maanden ga ik met meer werkervaring terug naar het Erasmus MC-Sophia. Wie weet kunnen we in het Sophia dan nog iets met die ervaring doen in de huidige werkprocedures. Ik vind dit zo’n geweldige ervaring dat ik nu al weet dat ik in de toekomst nog eens aan een uitwisseling mee zou werken! Misschien dat ik dan alsnog met iemand in het IJsselland kan wisselen!