"Het LEF-programma lepelt mijn kansen naar boven".

Suzanne Oomen is binnen het Maasstad Ziekenhuis werkzaam als adviseur van de zorgeenheden Interne Geneeskunde, Longziekten, Oncologie, Dialyse en MDL. Zij is deelneemster van het talentenprogramma LEF! en deelt graag haar ervaringen. We stelden haar een aantal vragen.

Waarom wil je meedoen?
"Omdat ik graag wil groeien en mezelf daarbij wil ontwikkelen op persoonlijk gebied. Het LEF-programma is dan een mooie uitdaging."

Wat verwacht je van LEF!?
"Op persoonlijk gebied verwacht ik me meer bewust te worden van wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil. Hierdoor hoop ik mijn sterke punten gerichter in kunnen zetten, maar ook inzicht te krijgen in hoe ik situaties kan sturen door mijn gedrag op anderen aan te passen."

Wat vond je van het traject ernaar toe – het speeddaten?
"Spannend! Het is best heel wat om over je eigen verbeterpunten te praten. Het vereist dat je op een andere manier gaat nadenken over jezelf. Je staat daar weleens bij stil, maar nu moet je echt de diepte in om zo zoveel mogelijk uit het programma te kunnen halen. Tijdens de speeddates werd dit gelijk duidelijk doordat er heel gericht vragen gesteld werden zoals waar ben je trots op in je werk maar bijvoorbeeld ook over je gevoel op weg naar huis na een werkdag".

Waarom ben je uitgekozen als deelnemer – denk je zelf?
"Dat is een lastige. Mijn manager stimuleert deelname aan LEF enorm en ziet mogelijkheden voor mij om mezelf met behulp van dit programma verder te ontwikkelen".