Innoveren

 Een regio die probeert, verbindt en oplost

De grootstedelijke problematiek, tekorten aan personeel en ontwikkelingen op technologisch vlak leiden ertoe dat we op andere, innovatieve manieren moeten kijken naar de invulling van zorg en werk. Met als doel de kwaliteit van leven van Rotterdammers te verbeteren en het arbeidsproces zo in te richten dat het leidt tot meer werkplezier en minder belasting waardoor de vitaliteit van medewerkers bevorderd wordt en uitval wordt voorkomen. DeRotterdamseZorg wil als arbeidsmarktspecialist en verspieder van de toekomst zicht houden op de mogelijke technische en sociale innovaties en medewerkers voorbereiden op de zorg van de toekomst.

Anders werken in de zorg

Hoe creëren we een innovatieve cultuur in het belang van cliënten en medewerkers? Dit kan alleen met een verbindende aanpak voor zowel huidige als toekomstige medewerkers. We laten huidige medewerkers kennismaken met nieuwe ontwikkelingen, bieden trainingen in digivaardigheden en ondersteunen hen om binnen hun eigen werk met innovatie aan de slag te gaan. Daarnaast leiden we de medewerkers van de toekomst op en werken we aan een nieuwe functiemix.

In 2019 organiseren we de volgende activiteiten:

 

Programma Anders werken in de zorg
ActiviteitOmschrijving
Regionaal portfolio, gekoppeld aan RAAT+DAAD 2.0Ophalen en regionaal ontsluiten van initiatieven en effectieve toepassingen gericht op anders werken in de zorg, gekoppeld aan de actualisatie van RAAT+ DAAD.
Diensten gericht op Anders WerkenOntwikkelen van dienstverlening voor zorgverleners op het gebied van digivaardigheden en omgang met nieuwe technologieën.
Voorlichting en inspiratiesessiesOrganiseren van sessies om zorgverleners te inspireren en meer vertrouwd te maken met mogelijke toepassingen en de bijdrage hiervan aan de zorg voor de client en het bevorderen van de vitaliteit van medewerkers.
 ‘Word Vernieuwert’Vervolg van de campagne Word RAATgevert, gericht op anders werken.

 

Lees het e-magazine Anders werken – oktober 2019

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.