Duurzame inzetbaarheid

deRotterdamseZorg en onze aangesloten organisaties willen dat de medewerker in de zorg de regie neemt op zijn eigen loopbaan en zijn leven lang blijft leren. Zo zorgen we ervoor dat de medewerker wendbaar en weerbaar is en daarbij flexibel en breed inzetbaar. Om deze duurzame inzetbaarheid te bewerkstelligen organiseren we samen:


Het koploperstraject
Een aantal instellingen binnen deRotterdamseZorg wil graag hun medewerkers bewust maken van deze veranderingen. Zij onderzoeken wat duurzame inzetbaarheid betekent voor de organisatie en medewerkers en wat zij hierin nog te doen hebben. In dit koploperstraject gaan we met Franciscus Gasthuis & Vlietland, Maasstad Ziekenhuis en Pameijer aan de slag om gezamenlijk optimale ondersteuning te bieden aan deze wendbare en weerbare medewerker die sterk in zijn werk staat. Dit traject bestaat uit verschillende bouwstenen, waaronder de medewerkersdialoog en de Sterk in je Werk week. Het loopbaanplatform zal hierbij een centrale ondersteunende rol zal vervullen.

De opgedane kennis, ervaringen en best practices vanuit de koplopers delen we met de andere instellingen binnen deRotterdamseZorg.

De medewerkersdialoog
Wat is er nodig om medewerkers te ondersteunen om nu en in de toekomst veerkrachtig genoeg te zijn om met de veranderingen mee te kunnen gaan? Wie kan deze vraag beter beantwoorden dan de medewerkers zelf? Tijdens de medewerkersdialoog gaan bestuurders en medewerkers met elkaar ingesprek over welke veranderingen zij op zich af zien komen en wat medewerkers nodig hebben om zelf regie te nemen om duurzaam inzetbaar te blijven en hoe de organisatie daarin kan ondersteunen.

De medewerkersdialoog is een zeer waardevol en goed middel voor bestuurders en medewerkers om elkaar te vinden. Ook een medewerkersdialoog organiseren binnen jouw instelling? Neem gerust contact op met programmaleider Conny Nieuwenhuizen.

Sterk in je Werk week
Een week voor alle medewerkers van deRotterdamseZorg met een breed programma van activiteiten. Tijdens deze week wordt stilgestaan bij wat je als medewerker zelf kunt doen om de veerkracht te ontwikkelen om ook in de toekomst goed, gezond en effectief aan het werk te blijven.

De aangesloten organisaties bij deRotterdamseZorg organiseren trainingen en workshops waarbij medewerkers praktisch aan de slag kunnen met hun ontwikkeling, loopbaan en duurzame inzetbaarheid. De organisaties organiseren twee of drie workshops, waardoor we samen een compleet en gevarieerd programma aanbieden. Medewerkers komen deze week letterlijk in beweging, ze nemen deel aan activiteiten bij andere instellingen en ontmoeten medewerkers van andere organisaties en sectoren.