Ontwikkel jezelf bij deRotterdamseZorg

De projecten van deRotterdamseZorg worden uitgevoerd door medewerkers uit de deelnemende instellingen. Een unieke kans om jezelf verder te ontwikkelen in een dynamische netwerkorganisatie. Je kan aan de slag als projectmedewerker, projectleider of als Knowmad. Een kans die je niet aan je voorbij kan laten gaan!

Ben je ook toe aan een volgende stap in je functie? Kan je een nieuwe uitdaging op je pad gebruiken? En heb je ruimte binnen je huidige functie voor een nieuw initiatief? Dan krijg je bij deRotterdamseZorg de kans om:

  • Je verder te ontwikkelen
  • Versneld te groeien op gebieden als projectmatig creëren, netwerken, werken in de zorgketen, resultaatgericht werken en te bewegen binnen een flexibel en dynamisch bureau
  • Zelf leiding te geven aan een projectteam of onderdeel te zijn van een projectteam
  • Kennis, werkwijze en ervaring vanuit collega's en andere organisaties op te halen en in te zetten in je eigen functie of je eigen organisatie
  • Te functioneren over de grenzen van je eigen functie en organisatie heen
  • Deel te nemen aan het project development programma van deRotterdamseZorg

Aan de slag als projectleider, -medewerker of KnowMad

  • Projectleider: is verantwoordelijk voor het projectresultaat, inzet van 4-32 uur per week voor de duur van het project, deelname aan het PD-programma en vergoeding voor de uren inzet.
  • Projectmedewerker: maakt onderdeel uit van het projectteam, inzet afhankelijk van betrokkenheid (verschilt van bijwonen van een enkele bijeenkomst tot structurele inzet voor een projectonderdeel) en deelname op subonderdelen van het PD-programma.
  • KnowMad: rondtrekkende kennisreiziger die het bureau tijdelijk versterkt en de eigen expertise inzet voor het slagen van de arbeidsmarktprojecten van deRotterdamseZorg, voor de duur van ≥ 1 jaar en minimaal 20 uur per week en vergoeding voor de uren inzet.

Vervang jezelf door een talent van Talent for Care
deRotterdamseZorg biedt een oplossing middels flexibele inzet van jong, fris & dynamisch leiderschapstalent in je eigen organisatie.

Deze talenten kunnen, voor de duur van het project waar jij mee aan de slag gaat bij deRotterdamseZorg, aan de slag binnen jouw eigen organisatie. Ter vervanging, borging van werkzaamheden en voor de continuïteit. Hiermee wordt het capaciteitsprobleem opgelost en kan jij werken aan arbeidsmarktvraagstuk(ken) en wordt tegelijkertijd een jong, fris en dynamisch talent aan jouw eigen organisatie toegevoegd.

deRotterdamseZorg is hiervoor een samenwerking met Talent for Care aangegaan. De talenten van Talent for Care zijn met zorg geselecteerd, hebben passie voor de zorg en ambitie om echt waarde toe te voegen voor de sector. Allemaal HBO+ opgeleid en onderdeel van het Talent for Care leiderschapsontwikkeltraject.