Health Innovation School – Summer Night Colleges

17 augustus, 2020
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Deze maand kunnen de innovators binnen jouw organisatie de Summer Night colleges van de Health Innovation School Rotterdam volgen.

Innovatie is van belang, ook voor jouw organisatie. Dit vraagt om medewerkers die goed weten hoe je succesvol kan innoveren. Tijdens de Health innovation school Rotterdam ontwikkelen 50 innovatiemanagers in deRotterdamseZorg kennis tools en vaardigheden om innovatie te realiseren.

Als onderdeel van dit programma zijn er de Summer night colleges. In verschillende Zoom colleges worden belangrijke vaardigheden behandeld binnen de design thinking methode. Iedereen die vanuit zijn functie met innovatie werkt of wil werken heeft nu de mogelijkheid om hieraan deel te nemen.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan bod:

  • Samenwerken en slagen met innovatie: Professor Dr. Nico van Meeteren geeft een lezing waarin hij de ruwe kantjes niet vreest. Deze lezing gaat over hoe je innovatie kan verbeteren en versnellen en hij geeft praktische handvatten die een need to know zijn voor elke aspirant innovator. Bekijk hier.
  • Ideation: Leer in de ideation fase zoveel mogelijk ideëen te bedenken om je probleemstelling op te lossen. Bekijk hier deel 1 en deel 2.
  • Effectuation: door samenhangende principes tot een goede besluitvorming te komen en met een entrepreneurs mindset problemen te lijf gaan. Joyce van der Niet vertelt over de effectuation theorie, een theorie die gebaseerd is op het gedrag van succesvolle ondernemers.  Bekijk hier.
  • SCRUM voor zorg: de basisbeginselen van deze projectmanagement methodiek waarmee je in kleine 2-wekelijkse ‘sprints’ resultaten boekt in samenwerkende teams. Bekijk hier. 
  • Agile plannen met Asana: een hands on workshop waarin je leert te werken met Asana en grip krijgt op complexe projecten. Bekijk hier. Voorkennis van SCRUM en Kanban is gewenst (zie workshop SCRUM voor zorg).
  • Borgen van innovatie: Hoe krijg je het complexe zorgveld in beweging om een innovatie te borgen en succesvol te maken.

Houd de website en social media van deRotterdamseZorg in de gaten voor meer informatie.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.