3Dprint: Toekomstbeeld gezondheid en zorg in 2030

11 juni, 2021
VERANDEREN & VERNIEUWEN

Hoe ziet de toekomst van gezondheid en zorg er in 2030 uit voor Rotterdammers? Deze vraag staat centraal in ons toekomstbeeld van gezondheid en zorg: de 3Dprint. Lees meer over de zorgbehoeften van inwoners, over de uitdagingen in de organisatie van zorg en maak kennis met de zorgprofessional van de toekomst.  

Willen we aan de zorgvraag van de toekomst voldoen dan moet het anders. In de 3Dprint deRotterdamseZorg brengen we in beeld hoe de gezondheidszorg voor Rotterdammers moet worden georganiseerd in de toekomst en wat dit vraagt zorgprofessionals van de toekomst. Het vertrekpunt vormt hierbij een vitale, verbonden stad. 

“Met deze 3Dprint dagen we je uit over de zorg van de toekomst na te denken, te spreken met je collega’s, leidinggevenden en bestuurders uit de regio en stappen te zetten. Zo brengen we vandaag de zorg én de zorgprofessional van de toekomst in beweging,” aldus Marjolein Tasche, Bestuursvoorzitter van deRotterdamseZorg, in het voorwoord.  

De 3Dprint is een productie van deRotterdamseZorg, gebaseerd op landelijke en regionale visiedocumenten en cijfers. Daarnaast is gebruikgemaakt van de denkkracht van ruim tachtig energieke, innovatieve zorgprofessionals, deskundigen en betrokkenen die willen bijdragen aan gezamenlijke uitdagingen in de regio.  

Klik hier om de 3Dprint te bekijken (interactieve PDF). 

Bekijk hieronder de teaser video.

Meer weten over de toekomst van zorg, de totstandkoming van de 3Dprint en onze vervolgstappen? Kijk dan hier.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.