Voorrang op een huurwoning in Huis op Zuid

14 maart, 2024
WERVEN & TOELEIDEN

Op zoek naar een huurwoning in Rotterdam? Voorrang voor mensen met een maatschappelijk beroep.

Welkom bij Huis op Zuid, een nieuw woongebouw op de hoek van Laan op Zuid – Brede Hilledijk in Rotterdam-Zuid. In dit nieuwbouwproject, dat de levendige Afrikaanderwijk en het moderne Kop van Zuid met elkaar verbindt, worden straks 104 middenhuur huurappartementen aangeboden.

Inschrijven voor deze woningen kan tussen 19 maart a.s. en tot 2 april 2024, 09.00 uur. Mensen met een maatschappelijk beroep in de zorg, het onderwijs of bij de politie krijgen voorrang bij de inschrijving voor een huurwoning. Samen met de gemeente Rotterdam wil Synchroon Woonfonds, de verhuurder van de woningen, betaalbare huisvesting aanbieden aan mensen met een middeninkomen en mensen met maatschappelijke beroepen. De gemeente wil politieagenten, mensen in de zorg en leraren graag behouden voor de stad, vandaar dat zij in aanmerking komen voor een voorrangsregeling.

Appartementen
De appartementen in Huis op Zuid hebben een woonoppervlakte van circa 42 m² tot 74 m².
De woningen zijn gasloos en zijn voorzien van een keuken, met een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap en vaatwasser. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en designradiator.

De woningen beschikken, met uitzondering van woningtype A, allemaal over een eigen buitenruimte. De woningen van type A liggen aan de gezamenlijke daktuin. In het gebouw is een gemeenschappelijke fietsenstalling en rondom Huis op Zuid zijn er goede OV-verbindingen.

In de naast Huis op Zuid gelegen parkeergarage zijn straks 32 parkeerplaatsen te huur voor huurders van Huis op Zuid.

Huurprijs
Middenhuur woningen zijn woningen met een huurprijs tussen € 950,- en € 1.248,- per maand.
Voor deze woningen kunt u geen huurtoeslag aanvragen. Voorwaarde voor inschrijving is dat het inkomen van een 1-persoons huishouden tussen € 47.700,- en € 71.549,- ligt en van een meerpersoons huishouden tussen € 52.672,- en € 79.007 bruto per jaar.
U kunt u via www.huisopzuid.nl als belangstellende aanmelden, dan blijft u op de hoogte van het laatste nieuws rondom Huis op Zuid. Vanaf 19 maart kunt u via deze site uw woningvoorkeuren doorgeven en uw inschrijving compleet maken.

Voorwaarden
In Huis op Zuid krijgen bij 52 van de appartementen mensen met een maatschappelijk beroep voorrang op de toewijzing van een appartement. Een maatschappelijk beroep is een beroep in het onderwijs, de zorg of bij de politie.
Bent u hierin werkzaam? Lees hieronder de voorwaarden om voorrang te krijgen bij de toewijzing:

  • Leraren in het basisonderwijs, (voorgezet) speciaal onderwijs en het voorgezet onderwijs voor leraren in tekortvakken met een dienstverband voor minimaal 20 uur per week bij een Rotterdams schoolbestuur. Voor meer informatie over de tekortvakken: kijk op rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen.
  • Verpleegkundigen niveau 4 en 6, doktersassistenten niveau 4 en verzorgenden niveau 3 met een dienstverband van minimaal 24 uur per week.
  • Politieagenten werkzaam binnen de politie-eenheid van Rotterdam met een dienstverband van minimaal 32 uur per week
  • Alle mbo-, hbo- en wo-studenten jonger dan 28 jaar aan een Rotterdamse opleiding richting onderwijs, of zorg of aan de politieacademie.

Planning
De appartementen worden naar verwachting in juni 2024 opgeleverd. Daarna ontvangen de huurders snel de sleutel.

Tip!
Schrijf u in voor de nieuwsbrief op de website http://www.huisopzuid.nl. Vanuit het verhuurteam van Huis op Zuid wordt u dan automatisch op de hoogte gehouden van al het nieuws rondom de start van de verhuur, de oplevering van de woningen en eventuele andere ontwikkelingen over dit project.

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.