Extra coaching voor de zorg

De belasting op de zorgprofessionals is groot. Van meerdere kanten is er vraag naar mentale ondersteuning om de (zorg)medewerkers ook op langere termijn vitaal inzetbaar te houden. In de organisaties wordt daar op diverse manieren invulling aan gegeven. Wanneer de vraag groeit en het aanbod intern niet voldoende is kan gebruik gemaakt worden van ‘extra coaching voor de zorg’. Het is daarmee een aanvulling op mentale ondersteuning die zorgorganisaties intern bieden.

De coaches

DeRotterdamseZorg is in samenwerking met Regioplus, VWS en CNV sterk in je werk gestart met de werving van vrijwillige coaches onder de titel: Extra coaching voor de zorg.  Er hebben zich inmiddels 2000 coaches gemeld die hun diensten online en vrijblijvend willen inzetten voor de zorgprofessionals. Er zijn coaches voor een luisterend oor, preventieve mentale coaching en teamcoaching. Digitale preventieve mentale coaching DeRotterdamseZorg koppelt deskundige coaches aan zorgprofessionals die behoefte hebben aan mentale coaching. Deskundige coaches bieden een luisterend oor, personal coaching en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp. Zorgprofessionals kunnen in de gesprekken stoom afblazen. Nu, tijdens corona, maar ook na de crisis als daar behoefte aan is. Het ‘Extra Coaching voor de Zorg – traject’ is persoonlijk en vertrouwelijk. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Ik ben een zorgprofessional:

Meld je aan en vind de juiste coach Ben je een zorgprofessional en heb je behoefte aan een gesprek met een coach in deze moeilijke tijden? Als professional in zorg en welzijn maak jij veel mee. Gevoelens van verdriet, machteloosheid, twijfel en boosheid doen zich op momenten voor. Blijf sterk in je werk tijdens de coronacrisis. Deskundige coaches bieden zich aan om jou bij te staan in deze drukke tijd. Er zijn coaches voor een luisterend oor, preventieve mentale coaching en teamcoaching.

Om jou te koppelen aan de beste coach vul je hier je gegevens in en druk op verzenden. Op basis van de door jou ingevulde gegevens zoeken wij de meest geschikte coach die bij jou past. De coach belt je om te horen of het schikt om te praten. Zo niet dan maken jullie een afspraak voor een video- of telefoongesprek.

Ik ben een coach: Meld je aan en help mee

Ben je beroepsmatig met coaching bezig en beschik je over een passende (opleidings-) achtergrond en ervaring en wil je je vrijwillig inzetten om mentale ondersteuning te bieden aan zorgprofessionals? Meld je dan aan! Samen doen we wat we kunnen.

Op basis van de door jou en de zorgprofessional ingevulde gegevens gaan wij opzoek naar de meest geschikte match. “Het is cruciaal om aandacht te besteden aan het mentaal welbevinden van zorgverleners”  Op Medischcontact.nl is een artikel verschenen met tips en aanbevelingen voor leidingsgevenden over hoe aandacht te besteden aan het mentaal welbevinden van zorgverleners. Deze zijn gebaseerd op ervaringen met vergelijkbare crises. “Onlangs verscheen een studie onder 1257 ziekenhuismedewerkers in 34 Chinese ziekenhuizen die laat zien dat veel artsen en verpleegkundigen die betrokken waren bij de zorg voor covid-19-patiënten, kampen met symptomen van depressie, angst, slapeloosheid en ontreddering.” Lees hier meer.