CJG Rijnmond nu ook aangesloten bij deRotterdamseZorg

25 januari, 2021
ARBEIDSMARKTINFORMATIE

Sinds 1 januari 2021 is CJG  Rijnmond (Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond) lid van deRotterdamseZorg. Wij spraken Anna-Vera van Tubergen – van Deurzen, hoofd HRM bij CJG Rijnmond over hun deelname.

Anna-Vera van Tubergen – van Deurzen, hoofd HRM bij CJG Rijnmond

Sinds 1 januari 2021 is CJG  Rijnmond (Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond) lid van deRotterdamseZorg. Wij spraken Anna-Vera van Tubergen – van Deurzen, hoofd HRM bij CJG Rijnmond over hun deelname.  

“Bij CJG Rijnmond bieden wij preventieve jeugdgezondheidzorg in de regio Rotterdam Rijnmond. Onze missie is, dat alle kinderen tussen de 0 en 18 jaar gezond en veilig kunnen opgroeien. We bieden opvoedondersteuning, monitoren de ontwikkeling van kinderen met basis medische zorg en we voeren het Rijksvaccinatieprogramma uit. Dat doen we op 50 verschillende locaties binnen de regio, waar onze jeugdverpleegkundigen, jeugdartsen, pedagogen en assistenten ondersteuning bieden aan kinderen en ouders, “begint Anna-Vera.   

Anna-Vera vertelt verder: “We geloven in samenwerking, dat doen we al veel binnen onze sector jeugdgezondheidszorg (JGZ), zowel lokaal als landelijk. Wat onze deelname bij deRotterdamseZorg logisch maakt, is dat ook wij regionaal kijken en te maken hebben met personeelsvraagstukken. We kunnen nu een beter beeld krijgen van die zorgprofessional uit de regio. Daarnaast hebben we dezelfde dilemma’s als andere leden van deRotterdamseZorg en kunnen we veel van elkaar leren.”  

“Covid-19 is een versneller geweest als het gaat om het delen van kennis en samenwerken binnen de sector. Het dwong ons versneld te kijken naar waar we elkaar goed konden aanvullen. Ook op het gebied van HR hebben we veel kennis gedeeld en opgedaan sindsdien. Daar wordt je samen sterker van. Daar geloven wij in, dat je een gezamenlijke opdracht hebt. Er zijn veel uitdagingen, onder andere hoe zorg je voor een aantrekkelijke en effectieve taakverdeling binnen het team van zorgprofessionals en hoe houdt je oog voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Hoe mooi is het dat we met een gezamenlijke missie zorg stevig houden?” zegt Anna-Vera. 

CJG Rijnmond is met zijn de JGZ-branche een welkome aanvulling in het samenwerkingsverband van deRotterdamseZorgAnna-Vera vertelt: “Het is voor ons ook een zoektocht, maar we zien het ook als uitdaging. Hoe versterk je elkaar over de sub-sectoren heen? Waar vinden we overeenkomsten en op welk vlak zijn we echt anders? Een belangrijk thema voor ons is ook; hoe leidt je samen mensen op en zorg je dat je deze medewerkers bindt aan de organisatie en aan het vak? In thema’s zoals werkgeluk geloven we telkens meer, je moet een aantrekkelijk vak aanbieden en daar zit gezamenlijk nog wel wat werk in. Samen kom je verder en kun je elkaar versterken, omdat je kennis met elkaar kan delen, acties kan verzinnen en pilots kan draaien. Daar zit de kracht van het collectief.  

Voor meer informatie over het Centrum voor Jeugd en Gezin Rijnmond: www.cjgrijnmond.nl. Bezoek ook de vacaturepagina’s.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.