Samenwerken voor een toekomstbestendige Ziekenhuissector

24 september, 2024
Netwerk

In deze constructieve bijeenkomst stond één vraag centraal: hoe zorgen we ervoor dat ziekenhuizen sterke, aantrekkelijke en toekomstbestendige arbeidsorganisaties worden? In een snel veranderende wereld is het belangrijk dat we niet alleen reageren op uitdagingen, maar ook vooruitkijken en vernieuwen. Samen met verschillende partijen kunnen we écht impact maken.

Door de krachten te bundelen en naar elkaar te luisteren, verkleinen we de kloof tussen beleid en praktijk. We zien allemaal dezelfde uitdagingen: het tekort aan zorgpersoneel, toenemende werkdruk, stijgende zorgkosten en de vraag naar meer flexibiliteit en maatwerk. Alleen door samen te werken kunnen we tot slimme oplossingen komen en kijken welke veranderingen in onze huidige systemen nodig zijn.

De uitkomst van deze dialoog legt een sterke basis voor verdere samenwerking. Concreet is afgesproken om elkaar 1-2 keer per jaar te ontmoeten en een verdiepende dialoog te voeren. Ontmoeten is immers een krachtige sleutel bij samenwerken. Ook zijn de Rijnmondse ziekenhuizen uitgenodigd om als lid van een klankbordgroep mee te denken over een nieuwe CAO voor de ziekenhuizen.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.