Eerste regionale werkveldconferentie een groot succes

2 april, 2024
LEREN & ONTWIKKELEN

Voor het eerst sloegen onderwijsinstellingen in onze regio de handen ineen om samen één regionale werkveldconferentie te organiseren. Met bijna 150 enthousiaste deelnemers was de bijeenkomst op donderdag 28 maart een groot succes. Hogeschool Rotterdam, Albeda, Zadkine en het Hoornbeeck organiseerde dit samen om de krachten te bundelen, want opleiden van de studenten doen we samen in Rotterdam Rijnmond.

Het thema van de conferentie, “Het behouden van studenten voor de zorg”, een belangrijk onderwerp voor de arbeidsmarkt wat aansluit bij ons programma duurzaam opleiden (voorheen regionale stagecoördinatie). Tijdens het evenement werden interessante voorbeelden, onderzoeken en praktische tips en tricks gedeeld, allemaal gericht op het behouden van studenten voor de zorg. Onderwerpen zoals artificial intelligence, stage voorbereiding en onboarding, maatschappelijke zorg, verbindend communiceren, virtual reality, motivatie van leren en het zorg innovatie centrum kwamen langs.

We willen graag alle deelnemers, sprekers en workshopleiders bedanken voor hun bijdrage aan het succes van dit evenement. Samen hebben we laten zien wat mogelijk is wanneer we onze krachten bundelen.

Bekijk de aftermovie:

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.