Extra handen voor de zorg start Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’

26 november, 2020
WERVEN & TOELEIDEN

Om de sector extra te inspireren om anders te kijken naar het inzetten van personeel tijdens deze coronacrisis presenteert Extra handen voor de zorg vanaf 30 november de Vodcast serie ‘Anders kijken, anders doen’.

Een enorm aantal oud-zorgprofessionals hebben zich de afgelopen maanden aangemeld voor Extra handen voor de zorg. Zij stroomden opnieuw de zorg in en hielpen waar nodig. Maar, een deel van de mensen die zich aanmeldde is nog niet ingezet. De redenen hiervoor zijn divers; zij hebben niet meer helemaal het juiste diploma, ze kunnen niet de uren draaien die nodig zijn of zijn bijvoorbeeld maar kort beschikbaar.

In de Vodcast serie worden deze belemmeringen besproken en wordt gekeken hoe je deze kan tackelen, creatief benaderen en omvormen zodat er wel meer mogelijk is. Door namelijk anders te kijken en anders te doen is er meer mogelijk bij het inzetten van de toestroom van oud-zorg personeel tijdens deze crisis. In de Vodcast serie wordt onder andere gesproken met bestuurders, HR managers, afdelingsmanagers en zorgprofessionals die zelf onlangs zijn ingezet. De eerste Vodcast verschijnt op 30 november. In deze aflevering gaat host Sabine Uitslag in gesprek met Trudy Prins (bestuurder van Stichting Woon- Zorgcentra De Rijnhoven).  Zij vertelt meer over hoe ze creatief keken naar de aangeboden extra handen en daarmee optimaal gebruik maakten van hun eigen potentieel als werkgever en de meerwaarde van extra handen op korte en op lange termijn. Ook de passie en het belang van autonomie van medewerkers in coronatijd, onboarding en kwaliteit van zorg komt in deze aflevering aan bod.

De Vodcasts verschijnen vanaf 30 november iedere maandag, onder andere op www.regioplus.nl en www.extrahandenvoordezorg.nl.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.