“Het is zwaar, maar ook mooi”

29 april, 2020
Corona-updates

Ineke Timmer is één van de 1.500 oud-zorgprofessionals die zich in onze regio aanmeldde via extrahandenvoordezorg.nl. Vóór de vele oproepen via social media besloot ze al dat zij haar steentje wou bijdragen. Inmiddels draait ze fulltime mee in Nieuw Rijsenburgh, de woonzorglocatie in Sommelsdijk, die zwaar getroffen werd door het virus.

Ineke vertelt: “Ik heb lang met plezier als verpleegkundige gewerkt, maar moest ermee stoppen omdat ik het niet langer kon combineren met onze eigen zaak. Wel heb ik altijd contact gehouden met de zorgwereld door het verzorgen van mensen in mijn privé-situatie en gesprekken met zussen en vriendinnen die in de zorg werken. Omdat het veel in de media is geweest, kende ik de situatie in Nieuw Rijsenburgh. In het begin heb ik daar even tegenaan gehikt, maar heb toen besloten om er gewoon voor te gaan. Dat ongemakkelijke gevoel was verdwenen zodra ik begon met werken. Ik ging gelijk het diepe in, maar het lukte allemaal wel. Via Curamare kreeg ik e-learning aangeboden, om mijn kennis en vaardigheden op te frissen.
Het werken met beschermmiddelen is heel zwaar. Het is warm, je kunt niet vrijuit ademen en droogt snel uit. Daarbij moet je constant nadenken over hoe je iets doet, om anderen en jezelf zo goed mogelijk te beschermen. Toch wen je ook daar weer aan. Het begin was dus heftig, maar nu vind ik het zelfs leuk om mee te werken in de verzorging, ook onder deze moeilijke omstandigheden. Omdat het werk in onze eigen zaak is stil gevallen, stel ik mij fulltime beschikbaar. “

Ineke Timmer

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.