Jubileum editie Ontdekdezorg week trekt veel geïnteresseerden

21 maart, 2022
WERVEN & TOELEIDEN

De 10e jubileum editie van de Ontdekdezorg week vond plaats van 14 t/m 19 maart, dit jaar deels live en deels digitaal. Met ruim 37.000 unieke bezoekers op de campagnewebsite kan de organisatie tevreden terugkijken op een geslaagde campagne.

Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt. Samen organiseerden deelnemende zorg- enwelzijnsorganisaties bijna 500 online en offline activiteiten. Bezoekers konden deelnemen aan banenmarkten, webinars, meeloopdagen en speeddates door hethele land. Dit jaar vinden er ook na de Ontdekdezorg week nog meerdere activiteiten plaats. Bezoekers die zich tijdens de Ontdekdezorg week hebben georiënteerd op zorg en welzijn kunnen dus ook na de Ontdekdezorg week nog incontact komen met mogelijke werkgevers

Speciaal voor deze jubileum editie van de Ontdekdezorg week maakte Linda Hakeboom (documentairemaakster en winnares van de Zilveren Televisierster 2021) een videoserie over zorg en welzijn. Zij volgde drie bijzondere zij-instromers die vanuit een heel ander beroep de overstap hebben gemaakt naar een baan in de sector. Alle drie deden ze dit om verschillende redenen en volgden ze een ander pad. De videoserie is te bekijken via het YouTube kanaal van de Ontdekdezorg week.
De Ontdekdezorg week werd dit jaar voor de 10e keer georganiseerd en heeft alsdoel om potentiële zij-instromers en herintreders te interesseren voor zorg en welzijn. De Ontdekdezorg week is een initiatief van de dertien regionale werkgeversorganisaties zorg en welzijn die samenwerken in RegioPlus. Voor meer informatie, kijk op www.ontdekdezorg.nl/week en www.regioplus.nl.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.