Subsidie Opleidingsfonds wijkverpleging

9 januari, 2024
Subsidie

ActiZ, Zorgthuisnl en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) hebben besloten voor 2024 een fonds in te richten voor opleiden in de wijkverpleging. Zorgverzekeraars hebben daartoe eenmalig 60 miljoen euro voor vrijgemaakt. Zorgaanbieders die leerling-werknemers opleiden kunnen bij dit fonds een aanvraag indienen, bedoeld voor de vergoeding van werkgeverskosten van opleiden.

Dit opleidingsfonds is een éénmalig fonds. In het 1e kwartaal 2024 vindt besluitvorming plaats over de wijze waarop de werkgeverskosten in de wijkverpleging als gevolg van het meer en anders opleiden structureel en duurzaam bekostigd gaan worden. Besluitvorming hierover vindt plaats door de partijen van het Investeringsakkoord Opleiden Wijkverpleging.

In opdracht van de drie branchepartijen is adviesbureau Berenschot gevraagd om de uitvoering van het opleidingsfonds te realiseren. Dit betekent dat zij de fondsaanvragen beoordelen, de aanvragen toekennen en de verantwoording achteraf beoordelen.

In het kort:

  • Het loket gaat 1 keer open.
  • De aanvraagperiode loopt van 15 januari 2024 tot 16 februari 2024.
  • Zorgaanbieders doen bij hun aanvraag een inschatting van het aantal maanden dat leerlingen in kalenderjaar 2024 in opleiding zijn (en dit per leeftijd, per opleiding en per leerjaar en daarnaast aantal certificaten). Aan het eind van het jaar is het daadwerkelijk aantal maanden leerlingen bekend.
  • Zorgaanbieders krijgen de fondsgelden uiterlijk april 2025 uitbetaald. Uitbetaling vindt plaats nadat de verantwoording vanuit de aanbieder akkoord is bevonden. De periode van verantwoording is van 1 t/m 31 januari 2025.

Meer informatie vind je op de website van het fonds:
Opleidingsfonds wijkverpleging

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.