Subsidieregeling Coronabanen in de zorg

26 januari, 2022
Corona-updates

Aanvulling 7 februari:

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport schort de verlenging van de subsidieregeling Coronabanen in de zorg (COZO) tijdelijk op. Dit betekent dat organisaties voorlopig geen aanvraag kunnen doen voor COZO-subsidie voor de periode januari tot en met juni 2022. Dit besluit neemt de minister na een signaal van mogelijk misbruik van de regeling. De minister wil eerst duidelijkheid over de aard en omvang van de signalen van mogelijk misbruik voordat overgegaan wordt tot verlenging van de COZO. Het uitgangspunt is dat zorgaanbieders op een later moment aanspraak kunnen maken op de subsidieregeling COZO. Meer informatie.

 

Subsidieregeling Coronabanen in de zorg

Het kabinet stelt in 2022 €45 miljoen beschikbaar voor een nieuwe periode van de subsidieregeling Coronabanen in de zorg. Coronabanen betreffen tijdelijke functies die boven formatief worden ingezet om de druk op het zorgpersoneel te verlagen.

De nieuwe subsidieperiode loopt van 1 januari 2022 tot en met 30 juni 2022 en kan worden aangevraagd tussen 14-25 maart 2022 (onder voorbehoud). De verwachting is dat medio februari de subsidieregeling wordt gepubliceerd. De voorwaarden en verplichtingen van de subsidieregeling voor 2022 blijven grotendeels hetzelfde als voor vorig jaar. Enkele belangrijke voorwaarden:

  • De coronabaan moet tussen 1 januari 2022 en 1 juli 2022 zijn gecreëerd. Het moet gaan om een nieuw contract van bepaalde tijd, dit kan ook een werknemer zijn die eerder een coronabaan vervulde.
  • Minimaal aantal contracturen betreft 20 uur
  • Er kan voor maximaal 6 maanden (gerekend vanaf 1 januari 2022) subsidie worden verkregen waarbij de laatste subsidiedag 30 juni 2022 betreft.
  • Maximaal subsidiebedrag per FTE (voltijd medewerker) bedraagt €25.400

 

Klik hier voor alle voorwaarden en overige informatie.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.