Vernieuwd opleidingscurriculum voor Operatieassistent en Anesthesiemedewerker

16 december, 2021
LEREN & ONTWIKKELEN

Het project Innovatief Opleiden OK heeft deze maand fase 1 afgerond met de oplevering van een nieuw opleidingscurriculum voor de opleiding van Operatieassistent (OA) en Anesthesiemedewerker (AM). Een belangrijke mijlpaal die met het projectteam gevierd is!!

Het afgelopen jaar heeft het betrokken projectteam een geheel vernieuwd opleidingscurriculum voor de opleiding van OA en AM ontworpen. Een vernieuwde opleiding binnen de gestelde kaders van CZO Flex Level en gebaseerd op de nieuwe EPA-structuur. Met deze vernieuwde opleiding zijn we in staat sneller, meer en beter op te leiden, zowel binnen als buiten de OK. Kortom: een compleet vernieuwde innovatieve leeromgeving ingericht voor de huidige student en gediplomeerde werkbegeleiders.

We zijn trots hoe we dit samen bereikt hebben!! Een groot compliment voor het projectteam, bestaande uit zorgprofessionals van de OK vanuit de ziekenhuizen uit de regio Rotterdam Rijnmond, in samenwerking met de ErasmusMC Academie en Lia Bijkerk als inhoudsdeskundige op het gebied van onderwijs.

Het project richt zich nu op fase 2, de implementatie en vertaling van het nieuwe curriculum naar praktijk. We zetten innovatieve praktische leermiddelen, zoals VR, Gamifications, hologram, skillslab etc. in waarmee studenten de nieuwe opleiding kunnen volgen. We kijken naar hoe we het werken en opleiden anders en slimmer kunnen organiseren. Dit alles heeft tot doel: sneller & meer OK-personeel op te leiden én de studenten die we opleiden te behouden!

Dit project is onderdeel van het programma Samen Totaal OK

Participerende ziekenhuizen die hieraan verbonden zijn, zijn hetErasmusMC, hetMaasstadziekenhuis;VanWeelBethesdaziekenhuis; hetSpijkenisseMedischCentrum;Franciscusgasthuis; hetIkaziaziekenhuis; hetIJssellandziekenhuisendeErasmusacademie.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.