Voorrang voor sleutelberoepen op een huurwoning in De Kuil

27 juli, 2023
Netwerk

Op zoek naar een huurwoning in Rotterdam en werk je in de zorg? Kom in aanmerking voor voorrang!
Aan de rand van de levendige Afrikaanderwijk in Rotterdam- Zuid verrijst nieuwbouwproject De Kuil, een project met 120 appartementen, waarvan een gedeelte in de categorie middenhuur.

De verhuur van de eerste 44 woningen start in het najaar van 2023. Mensen met een sleutelberoep in de zorg, het onderwijs of bij de politie krijgen voorrang bij de inschrijving voor een huurwoning. Samen met de gemeente Rotterdam wil Vesteda, de verhuurder van de woningen, betaalbare huisvesting aanbieden aan mensen met een middeninkomen, zoals jonge professionals, starters op de woningmarkt, gezinnen, singles en mensen met sleutelberoepen. De gemeente wil politieagenten, mensen in de zorg en leraren, graag behouden voor de stad, vandaar dat zij in aanmerking komen voor een voorrangsregeling.

 

Appartementen

De appartementen in De Kuil hebben een woonoppervlakte van circa 46 m² tot 64 m². De woningen zijn gasloos en zijn voorzien van een keuken, met een inductiekookplaat, combi-oven, afzuigkap en vaatwasser. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en designradiator.

De meeste woningen beschikken over een Frans balkon. De 4 grotere woningen van circa 64 m² hebben een eigen buitenruimte. En verder is er een gemeenschappelijk terras en een groene binnentuin om van te genieten op zonnige dagen. Er is een gemeenschappelijke fietsenstalling onder het gebouw.

Huurprijs

Middenhuur woningen zijn woningen met een huurprijs tussen € 808,06 en € 1075 per maand. U kunt voor deze huurwoningen geen huurtoeslag aanvragen. Voorwaarde voor inschrijving is dat het inkomen van een 1-persoons huishouden tussen € 44.035,- en € 66.053,- ligt en van een meerpersoons huishouden tussen € 48.625,- en € 73.938,-.  Schrijf u in via www.hurenindekuil.nl en Vesteda houdt u op de hoogte zodra de huurprijzen per appartement definitief bekend zijn.

Voorwaarden

In De Kuil krijgen mensen met een sleutelberoep voorrang op de toewijzing van een appartement. Een sleutelberoep is een beroep in het onderwijs, de zorg of bij de politie.

Ben je hierin werkzaam? Lees hieronder de voorwaarden om voorrang te krijgen bij de toewijzing:

  • Je bent als politieagent werkzaam binnen de politie-eenheid van Rotterdam en u heeft een arbeidscontract van minimaal 32 uur per week
  • Je bent werkzaam in de zorg met een contract van minimaal 24 uur per week als bevoegd verpleegkundige, verzorgende IG, gezinscoach of manager Jeugd, begeleider gehandicaptenzorg, dokters-, apothekers- of operatieassistent, praktijkondersteuner huisarts of anesthesiemedewerker.
  • Je bent als leraar werkzaam in het basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs of voortgezet onderwijs bij een Rotterdams schoolbestuur en hebt een arbeidscontract van minimaal 20 uur per week.

 

Planning

De verhuur van de eerste fase (Blok E) van het appartementengebouw start dit najaar. Dit blok bestaat uit 44 appartementen, verdeeld over 5 verdiepingen. Volgens de huidige prognose gaan de appartementen van blok E in het eerste kwartaal van 2024 in de verhuur. Let op! De datum van de start verhuur kan door bijvoorbeeld weersomstandigheden nog veranderen.

De verhuurdatum van de overige 76 appartementen is op dit moment nog niet bekend. De oplevering van die 76 appartementen volgt naar verwachting eind 2024.

Inschrijven

Zodra de verhuur start, kunt u bij uw inschrijving aangeven of u een sleutelberoep heeft. Tip! Schrijf u in voor de nieuwsbrief op de website www.hurenindekuil.nl. Vesteda houdt je dan automatisch op de hoogte van de start van de verhuur, de oplevering van de woningen en eventuele andere ontwikkelingen over dit project.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.