VWS werft extra handen aan bed in coronacrisis

20 maart, 2020

Het ministerie van VWS gaat alle initiatieven om extra hulptroepen voor de zorg te werven samenvoegen tot één groot platform. De duizenden enthousiastelingen moeten de toeloop van coronapatiënten en het extra verzuim onder zorgpersoneel opvangen.

De nieuwe website heet Extrahandenvoordezorg.nl . Het is de bedoeling dat hulptroepen worden gekoppeld aan zorginstellingen in nood.

Duizenden aanmeldingen

Het ministerie voegt daarmee eerdere initiatieven samen, die werden opgezet door vakbond NU’91, beroepsvereniging V&VN en LinkedIn-groep Covid-19 Extra handen aan het bed. Daar kwamen al meer dan 7000 mensen op af. Gepensioneerd zorgpersoneel of mensen die in een andere sector zijn gaan werken meldden zich aan om hoge nood in de zorg op te vangen.

Ook zorgorganisaties kunnen terecht op de website als ze extra handen aan het bed kunnen gebruiken door de honderden coronapatiënten die op Intensive Cares liggen of in isolatie zitten. Ook zorgt extra ziekteverzuim van zorgpersoneel voor gaten op de werkvloer.

Matchmaker

Het koppelen van de helpende handen en de zorgorganisaties wordt gedaan door RegioPlus. Deze organisatie gaat in veertien regio’s aan de slag. “Vandaag en morgen worden al verpleegkundigen aan Brabantse en Rotterdamse ziekenhuizen gekoppeld”, zegt directeur Jelle Boonstra.

 

Bron

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.