Weer voorrang op huurwoningen voor zorgmedewerkers

7 december, 2021
WERVEN & TOELEIDEN

Rotterdam heeft een tekort aan leraren, politieagenten en mensen in de zorg. Voor wie in Rotterdam in een van deze beroepen werkt of wil werken, wil de gemeente het makkelijker maken om voor Rotterdam te kiezen. Daarom kiest Rotterdam ervoor om huurwoningen in de particuliere huursector met verschillende huurprijzen met voorrang beschikbaar te stellen voor deze beroepen.

Wanneer en waar?

De gemeente laat deze maatregel per 1 januari 2022 in gaan voor huurwoningen in de particuliere huursector in een aantal straten in de wijk Tarwewijk in Rotterdam-Zuid.

Ken of ben je een medewerker die opzoek is naar een huurwoning in Rotterdam. Bekijk dan hier de voorwaarden: www.rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen. Werkgevers kunnen dit aanmeldformulier invullen en opsturen naar emailadres wonenso@rotterdam.nl. Het aanmeldformulier wordt alleen gebruikt om de kandidaat te informeren over een woning van een particuliere verhuurder die beschikbaar komt.

Zie ook deze brief van de gemeente Rotterdam, AANKONDIGING huisvestingsvergunning Voorrang maatschappelijke beroepen 

Andere mogelijkheden

Daarnaast zijn er nog andere pilots in de stad om maatschappelijke beroepen met voorrang te huisvesten. Meer informatie over deze pilots kunt u vinden via: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/maatschappelijke-beroepen/

Kent u mensen die in aanmerking willen komen voor een van deze pilots, bijvoorbeeld voor vrije sector huurwoningen of sociale huurwoningen in Bloemhof en Hillesluis? En voldoen ze aan de voorwaarden (zie www.rotterdam.nl/maatschappelijkeberoepen )? Dan kunt u contact opnemen via het emailadres: wonenso@rotterdam.nl

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.