Werving SamenopleidenOK weer van start

30 september, 2021
WERVEN & TOELEIDEN

Samen met de andere ziekenhuizen in de regio werven, selecteren en leiden we operatieassistentes en anesthesiemedewerkers op. Op die manier pakken we samen het tekort aan OK-personeel aan. Afgelopen februari ontwikkelden we hiervoor de website samenopleidenok.nl en vond de eerste wervingsronde plaats. Toen zijn 28 studenten geplaatst (13 student anesthesiemedewerkers en 15 student operatieassistenten). Door gezamenlijk te werven en selecteren van studenten (en niet ieder ziekenhuis voor zich) kunnen we een betere match maken tussen ziekenhuis en student waardoor het percentage studenten die de opleiding niet afmaakt verkleint.

Met verbeteringen meegenomen uit de evaluatie is nu een tweede wervings- en selectie ronde gestart. De volgende ziekenhuizen doen mee: het Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Ikazia Ziekenhuis, Het van Weel-Bethesda Ziekenhuis, Maasstad Ziekenhuis en Franciscus Gasthuis & Vlietland. Geïnteresseerden kunnen via de website samenopleidenok.nl solliciteren tot en met 20 oktober.

Ter promotie van de tweede werving- en selectie ronde gebruiken we de onderstaande beelden in een online campagne.

 

De website samenopleidenok.nl is tot stand gekomen vanuit het programma Operatie Bezetting OK binnen het samenwerkingsverband deRotterdamseZorg. In dit programma werken alle ziekenhuizen in de regio samen aan een betere personeelsbezetting in de operatiekamers.

 

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.