https://actieleernetwerkdag.nl
maandag 2 december 2019
09.00 uur – 17.00 uur

Actie Leer Netwerk Dag

INSCHRIJVEN 

Meer kiezen, beter leren en anders werken in zorg en welzijn. Samen zorgen voor voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn. Daarvoor organiseert het Actie Leer Netwerk haar eerste landelijke dag op maandag 2 december 2019 in ‘s-Hertogenbosch. Je kunt je vanaf vandaag inschrijven voor dit gratis evenement.

Wat gaan we doen?

3 beloftes: actie, kennis en een groot landelijk én regionaal netwerk uit zorg en welzijn en onderwijs. Met pitches, presentaties en workshops van Koplopers, arbeidsmarktplatforms, regionale werkgeversorganisaties, experts op het gebied van actieleren en design thinking, ministeries, RAAT’s, etc.

Koplopers 

Tegen het einde van 2019 heeft het ministerie van VWS bijna 50 nieuwe Koplopers van het Actie Leer Netwerk benoemd. Veel van deze goede voorbeelden in het land die hun goede ideeën verder willen uitdragen in en buiten hun regio en in en buiten hun branche, zijn aanwezig om hun kennis en inzichten met jou te delen.

Het Actie Leer Netwerk Dag-programma

Op deze pagina vind je het programma van de Actie Leer Netwerk Dag. Dit wordt de komende weken verder aangevuld. We starten met leren over het benutten van het arbeidsmarktpotentieel. De Nederlandse zorgsector heeft een groot onbenut arbeidspotentieel onder haar bestaande werknemers. “Deeltijd is de norm geworden, en dan ook nog veelal kleine deeltijdbanen. “Werknemers willen niet meer werken”. Is dat wel zo? Een aanzienlijk aantal zou best meer willen werken, en de voorwaarden die ze daarvoor noemen, hebben werkgevers grotendeels zélf in de hand. Stichting Het Potentieel Pakken neemt je mee in feiten en cijfers en met verhalen. Daarna kom je in actie om mogelijkheden te verkennen van hoe het zou kunnen zijn en resultaten te creëren die goed zijn voor zorg en welzijn. .

Natuurlijk ontmoet je veel Koplopers en kun je hun leren van hun goede voorbeeld en hun aanpak. Naast deze succesverhalen geven we ook verhalen over gestrande projecten een podium. Onder de noemer Falend Vooruit vertellen projectleiders, beleidsadviseurs en directeuren over hun mislukte project of start-up. Want de arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn aanpakken, kan niet zonder te leren en te experimenteren. Wanneer je innoveert of echt probeert iets anders te doen, gaat het vaak niet  zoals gepland. Hierin ben je niet alleen. Beluister een voorproefje op Soundcloud!

Jouw verhaal met zorg en welzijn delen? Stuur een email.

Wie kun je op de Actie Leer Netwerk Dag ontmoeten? 

Deze personen leveren op 2 december een bijdrage aan het programma. Zij delen hun kennis, gaan met je in gesprek en komen graag in actie om samen te zorgen voor voldoende, tevreden en goed toegeruste medewerkers in zorg en welzijn. Het programma wordt de komende weken aangevuld met meer bijdragen, dus hou de website in de gaten!

 

 

Headerphoto: https://actieleernetwerkdag.nl