dinsdag 11 juni 2024
13:00 – 16:30 uur

Bijeenkomst ‘Agressie in zorg & welzijn en het doen van aangifte’

Het ministerie van VWS nodigt u uit voor de bijeenkomst ‘Agressie en Aangifte’ te Rotterdam (Regio Rotterdam) op 11 juni 2024.

 

Agressie in de zorg

Agressie tegen medewerkers in zorg en welzijn komt helaas regelmatig voor. Zowel patiënten als cliënten en hun naasten vertonen steeds vaker agressief gedrag. Werkgevers hebben een belangrijke rol waar het gaat om preventie en het gesprek over de normstelling. Maar ook bij het doen van aangifte. Er wordt weinig aangifte gedaan, terwijl dat juist een krachtig signaal afgeeft: agressie hoort er niet bij. Een belangrijk signaal, zowel voor de dader als voor uw medewerker(s).

 

Doelgroep en programma

De bijeenkomst is bedoeld voor functionarissen uit zorg- en welzijnsorganisaties die zich bezighouden met agressie tegen hun medewerkers en/of het aangiftebeleid van hun organisaties.

 

Tijdens de bijeenkomst krijgt u van experts van politie en OM informatie en handvatten over het doen van aangifte als uw medewerkers te maken krijgen met agressie. Verder vertellen de relatiemanager justitiële keten en een clustermanager van Jeugdbescherming Rotterdam Rijnmond (JBRR) over de manier waarop ze bij JBRR omgaan met veilig werken, agressie, grens overschrijdend gedrag en aangifte. De bijeenkomst sluit af met een dialoog over vragen

zoals ‘wanneer doe je wel of geen aangifte?’ en ‘wat heb je als werkgever nodig om aangifte te doen?’. Na afloop staat een hapje en drankje klaar en kan nagepraat worden.

Meld je hier aan.

 

Headerphoto: