donderdag 20 juni 2024
09:00 – 16:00 uur

Koploperbijeenkomst en De Werkplaats

Ben je geïnteresseerd in innovatieve arbeidsmarktoplossingen die écht werken? Koplopers in zorg en welzijn vertellen op 20 juni 2024 hoe zij met uiteenlopende initiatieven aan de slag zijn gegaan vanuit de thema’s komen werken, blijven werken en anders werken.

De Koploperbijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met het Actie Leer Netwerk. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe Koplopers benoemd door het ministerie van VWS. Koplopers zijn impactvolle initiatieven bedacht en uitgevoerd door samenwerkende zorg- en welzijn organisaties. Deze koplopers nemen je mee in de initiatieven en gaan daarna in meerdere presentatierondes in gesprek met geïnteresseerden over hun oplossingen, leerervaring en aanpak. Je hoort hun succes- én hun faalfactoren! Het doel is om van elkaar te leren en mooie initiatieven verder te brengen.

Deze Koploperbijeenkomst combineren we met een actief middagprogramma in ‘De Werkplaats’. Dit is dé plek om samen aan de slag te gaan om verandering in de eigen praktijk verder te brengen. We doen dit door een gevarieerd programma waar leren van elkaar, inspireren en samen netwerkleren centraal staan. Je kunt deze middag kiezen uit een aantal interactieve werksessies.

Middagprogramma De Werkplaats

Wat kun je deze middag in de Werkplaats verwachten?

  • ‘Op de fiets door de wijk’ met de Expobike, in gesprek met studenten die met de bakfiets zorgtechnologie aan huis brengen.
  • Hoe zet je een lerend netwerk op? Laat je inspireren door de ervaring van deelnemers. Hoe kun je samen leren over de thema’s inclusie en diversiteit in een lerend netwerk, de praktijk vertelt.
  • Hoe steekt de mantelzorg academie in elkaar en welke kansen liggen er bij mantelzorg?
  • Uit je comfortzone door ‘Social designers’, kijk eens op een andere manier naar de omgeving en ontdek nieuwe kansen.
  • Aan de slag met ‘reflecteren door middel van tekenen’. Taal is soms overschat, wat kan beeld betekenen in het vertellen van je veranderverhaal?
  • Talent is overal, samen in gesprek over het talent wat staat te trappelen om in zorg- en welzijn aan de slag te gaan.

Nieuwe Koplopers

Traject Kansrijk: Statushouders aan de slag binnen de gehandicaptenzorg
Gehandicaptenzorgorganisatie Amarant brengt zowel het personeelstekort als kansen voor statushouders bij elkaar in het traject Kansrijk. Vanuit Kansrijk zijn statushouders die affiniteit hebben met de zorgsector actief benaderd voor een intensief leerwerktraject. Aan het eind van het traject zijn dit volwaardige collega’s die kunnen doorstromen naar een betaalde functie, of een BBL-opleidingstraject. Daarmee biedt Kansrijk een oplossing voor de arbeidsmarktkrapte in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

Komende tijd volgt er meer informatie over de andere nieuwe Koplopers

Waar en wanneer

Datum: 20 juni 2024

Locatie: De Fruitvis, Marconistraat 43, 3029 AH Rotterdam

Programma

09.00 – 09.30 uur inloop en ontvangst
09.30 – 09.45 uur Plenaire opening door het Actie Leer Netwerk en deRotterdamseZorg
09.45 – 10.30 uur Benoeming nieuwe Koplopers voor het ministerie van VWS
10.30 – 12.00 uur In drie rondes in gesprek met de nieuwe Koplopers
12.00 – 12.30 uur Terugkoppeling en afronding
12.30 – 13.00 uur Doorklets lunch

13.00 – 15.00 uur De Werkplaats
15.00 – 15.30 uur Plenaire afsluiting
15.30 – 16.00 uur Borrel

Inschrijven

Headerphoto: