donderdag 26 januari 2023
14:00 uur – 17:00 uur

Oogstsessie Vernieuwend Werken in de Zorg

Van september tot en met januari werken 18 collega’s uit de regio Rotterdam Rijnmond en Utrecht aan een vernieuwing, verandering of verbetering in hun eigen praktijk. Zij krijgen in het traject tools om zelf te werken aan een oplossing voor een vraagstuk. Een aantal voorbeelden van de vraagstukken zijn: boeien en binden van collega’s en/of stagiaires, het behoud van kwaliteit in teams bij hoog verloop, verminderen van de ervaring van werkdruk en het ontwerpen van dagritmes van cliënten waarbij rekening wordt gehouden van het wensen en behoeften van zowel cliënten als personeel.

Kom kennismaken en laat je inspireren!
Maak kennis met de vernieuwers en met het programma. Bekijk, luister en ervaar de resultaten. De organisaties vertellen je tijdens deze middag alles over hoe zij tot innovatieve oplossingen zijn gekomen voor de vraagstukken in hun organisatie.

Denise Acda, deelnemer Pameijer
“Vernieuwend werken in de zorg was nog helemaal nieuw voor mij tot ik hier over geïnformeerd werd door mijn manager. Zij gaf aan dat dit erg leuk en leerzaam voor mij kon zijn en ben ik mij gaan inlezen. Een steentje bijdragen aan vernieuwing, wie wil dat nou niet? Ik ben er toen heel enthousiast in gedoken, maar nog volledig blanco. Ik wist nog niet wat ik wilde gaan vernieuwen en had geen verwachtingen. Ik hoopte door het traject te volgen geïnspireerd te worden.

Door mee te doen aan vernieuwend werken in de zorg denk ik meer verdieping te vinden in wat ik belangrijk vind om mijn werk met heel veel plezier uit te kunnen voeren. Ik kijk er naar uit om mijn HKW vraag op te pakken en er mee op onderzoek te gaan! Met als resultaat dat we een verbetering gaan zien en ik hoop dat ik echt iets kan neerzetten waar ik trots op kan zijn. Ik heb tot nu toe al gemerkt dat VWIZ veel meer is dan alleen kijken naar vernieuwing op de werkvloer. Het is ook leren kijken naar jezelf, positief leren denken en heel veel nieuwe kennis op doen!”

De vernieuwers komen uit de volgende organisaties in regio Rotterdam: het Oogziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Laurens, Pameijer en Centrum voor Dienstverlening en uit de regio Utrecht: Reinaerde, QuaRijn, de Rijnhoven, Vecht & IJssel, Domus Magnus en ZorgSpectrum.

Je kan je aanmelden door een mail te sturen naar Marloes Aarden via maarden@utrechtzorg.net

Headerphoto: