dinsdag 9 februari 2021
14:00 – 15:30

Webinar: Een zorgprofessional van de toekomst is veranderkrachtig!

In deze sessie nemen zorginnovator Suzanne Verheijden van Buro StrakZ en Joyce van der Niet, kwartiermaker voor deRotterdamseZorg, je mee in het belangrijke thema ‘veranderkracht’, een 21e eeuwse vaardigheid.
De ontwikkelingen in de zorg gaan razendsnel, zeker de ontwikkelingen op het gebied van technologie. Dat vraagt nieuwe vaardigheden van zorgprofessionals. Digitale vaardigheden bijvoorbeeld. Maar het vraagt ook een houding van zorgmedewerkers. Veranderkracht wordt als een belangrijk onderwerp gezien voor de zorg van de toekomst. Wat bepaalt nu de veranderkracht van een medewerker en hoe stimuleer je die? Kun je er op werven?

Aan de hand van een literatuursearch en interviews is door Buro StrakZ gekeken welke competenties je nodig hebt om je een verandering snel eigen te maken, je wendbaarheid. Deze wendbaarheid (10 thema’s) definieert het ‘kunnen’. Heel wendbaar zijn wil natuurlijk niet betekenen dat je ook graag wilt veranderen. Er is daarom ook gekeken wat je veranderbereidheid bepaalt. Dit is op te delen in 5 thema’s en het definieert ‘de wil’ om te veranderen. In deze sessie gaan we het thema samen verkennen, maar ook wat zelfonderzoek doen. Hoe veranderkrachtig ben jij in de, zich snel ontwikkelende, digitale zorgwereld?

  • Het webinar is via Zoom. Meld je aan met een emailadres waarmee je Zoom kan gebruiken.
Aanmelden

Headerphoto:
Inschrijven evenement
Naar dit mailadres sturen wij je de bevestiging van deelname.