maandag 20 maart 2023
13:00 – 14:30 uur

Webinar: Het belang van psychologische veiligheid bij onboarding

In een tijd waarin de uitstroomcijfers van personeel in de sector zorg en welzijn er niet om liegen, is het extra belangrijk om je onboarding goed op orde te hebben. Het komende jaar organiseren we daarom vier online interactieve en praktische onboardingsessies. Op maandag 20 maart vindt de eerste onboardingsessie plaats: Het belang van psychologische veiligheid bij onboarding van nieuwe medewerkers!

Bouwstenen van psychologische veiligheid

Spreker Remy van Gelder, procesbegeleider en eigenaar van Bureau Van Gelder, laat je de bouwstenen ontdekken van psychologische veiligheid. Je leert wat je kunt doen om een open en veilig werkklimaat te creëren in jouw organisatie en team. “Met psychologische veiligheid kun je niet vroeg genoeg beginnen. Wanneer nieuwe medewerkers direct het gevoel hebben dat ze er mogen zijn en er toe doen, dan leidt dit tot meer betrokkenheid en een basis van vertrouwen voor de samenwerking.”

Praktijkvoorbeeld Jeugdbescherming Gelderland

Spreker Roy Vestege, teamleider Jeugdbescherming Gelderland, deelt een praktijkvoorbeeld over hoe hij samen met zijn team invulling heeft gegeven aan het inwerken en behouden van medewerkers. En dit inwerk-programma blijkt opvallend goed te werken! “We praten hier over echt contact, eerlijk zijn in de begeleiding en tijd nemen.”

Voor wie

Deze online onboardingsessie is bedoeld voor HR-professionals, recruiters en teamleiders die zich bezighouden met het onboarden van nieuwe medewerkers.

Kosten

Deelname aan dit webinar is gratis.

Aanmelden

Zorg dat je dit webinar niet mist! Je ontvangt na aanmelding een mail met de daarin de zoomlink naar het webinar. Houd deze paraat op 20 maart. Je kunt je aanmelden via de website van werkgeversorganisatie ViaZorg.

 

Meer inspirerende onboardingsessies in 2023

Dit jaar organiseren we samen met 8 andere werkgeversorganisaties vier online inspirerende onboarding sessies. Zorg aan Zet en Viazorg trappen deze eerste sessie af.

Deze online onboardingsessies worden aangeboden door: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW,
Zorg aan Zet, Sigra en Viazorg

Headerphoto: