maandag 4 december 2023
15:00 – 15:45

Webinar: “Samen dragen we de zorg”

Samen dragen we de zorg in crisistijd

Wat als er weer een virus alle aandacht vraagt? Hoe kunnen zorgorganisaties dat dragen boven op de structurele tekorten? De reservisten van de Nationale Zorgreserve kunnen uitkomst bieden in noodsituaties.

In crisistijd staan zorgreservisten – voormalige zorgprofessionals met de juiste kennis én ervaring – paraat om in te springen. Zorgreservisten ondersteunen het vaste team in de algemene dagelijkse zorg, zodat het team lucht krijgt. Zij kunnen zich richten op de complexe zorgvragen en de coördinerende taken. Daarmee zorgen we er samen voor dat jullie de continuïteit van zorg kunnen waarborgen.

Nu is de tijd om de inzet van zorgreservisten bij jouw organisatie voor te bereiden. Samen met de community managers van de Nationale Zorgreserve inventariseer je op welke manier zorgreservisten jouw organisatie het beste kunnen ondersteunen in crisistijd.

Op 4 december aanstaande organiseren deRotterdamseZorg en de Nationale Zorgreserve het webinar: “Samen dragen we de zorg”. Tijdens het webinar maak je kennis met de werkwijze van de Nationale Zorgreserve, en leer je hoe je eenvoudig de inzet van zorgreservisten bij jouw organisatie regelt.

Ingeborg Emmerzael, community manager bij de Nationale Zorgreserve, neemt je mee langs de volgende vragen:

  • Wat is de Nationale Zorgreserve en hoe werken we?
  • Wie zijn de zorgreservisten en op welke manier kunnen zij jouw teams ondersteunen?
  • Zo heb je in 4 stappen een zorgreservist op de vloer
  • Is jouw organisatie er klaar voor?

Over de spreker:
Het webinar wordt verzorgd door Ingeborg Emmerzael, community manager bij de Nationale Zorgreserve. Ingeborg heeft een achtergrond in de gezondheidszorg en recruitment, en mede door haar jarenlange ervaring als verpleegkundige kent zij de sector – en de regio – door en door. Nu bouwt zij als community manager aan de Nationale Zorgreserve. In deze rol staat zij nauw in contact met de zorgreservisten in de regio’s Noord en Zuid Holland en midden Nederland en ondersteunt zij zorgorganisaties om de inzet van zorgreservisten voor te bereiden en te realiseren.

Aanmelden

Headerphoto:
Inschrijven evenement
Naar dit mailadres sturen wij je de bevestiging van deelname.