De Werkplaats | Actie Leer Netwerk

26 juni, 2024
Netwerk

Een plek om de mouwen op te stropen en samen aan de slag te gaan. Samen vinden & verbinden om de veranderingen in de dagelijkse praktijk echt verder te brengen. Dat is waar de Werkplaats van het ActieLeerNetwerk voor staat. Donderdagmiddag 20 juni waren er in Rotterdam verschillende workshops te volgen om concrete stappen te zetten in de praktijk. Van een workshop reflecterend tekenen tot hoe zet je een lerend netwerk op. Van mantelzorg tot talent is overal! En natuurlijk volop netwerkmogelijkheden. En als deRotterdamseZorg pakken we hier actiegericht op door.

Workshop “Talent is overal”
Verschillende mooie initiatieven op het gebied van inzetten van “talent” wat staat te trappelen om in de zorg te gaan werken werden met een verschillende TEDex talks toegelicht. Kort & krachtig werden de initiatieven gepitcht waarna er ruimte was om met elkaar de dialoog te voeren op zoek naar de kansen & uitdagingen. Er is energie om samen door te pakken om elk talent een plek te geven in zorg & welzijn. De verkenning voor verdere samenwerking is gestart. En vanuit deRotterdamseZorg zal hier ook nog een vervolg aan gegeven gaan worden. Wil je hier meer over weten of heb je zelf ideeën?  Neem dan contact op via info@derotterdamsezorg.nl.

 

Workshop “Hoe steekt de mantelzorgacademie in elkaar en welke kansen liggen er bij mantelzorg?”
De inzet van mantelzorg gaat een steeds groter rol spelen. En dit roept gelijk allerlei vragen op. Tijdens de workshop kwamen alle vragen, ideeën en initiatieven voorbij. Vanuit het programma Samen voor Kwetsbare Ouderen 010, waarin verschillende partijen samenwerken aan een toekomstbestendige ouderenzorg, wordt nagedacht hoe gezamenlijk ingezet kan worden op het stimuleren en ondersteunen van de mantelzorg en wat dit vraagt van de samenwerking met de formele zorg.  Daarnaast deelde Stichting KOMPAZ Nederland hoe zij de door het Maastricht UMC+ eerder ontwikkelde Academie Patiënt en Mantelzorg landelijk willen gaan opschalen. Kansen zijn verkend, verbinding gemaakt en acties in gang gezet! Na de zomerperiode zal binnen deRotterdamseZorg het lerend netwerk samenwerken informele zorg gaan starten. Houd de berichten in de gaten. Wil je nu al over het onderwerp mantelzorg doorpraten, neem contact op met Carolien Hoogstede.

 

Workshop “Hoe zet je een lerend netwerk op?”
In een snelkookpan ervaarden de deelnemers wat een lerend netwerk is, hoe het werkt en wat dit met je doet als deelnemer. Geen presentatie en theorie, maar ervaren in de praktijk. Geen kant & klaar antwoord op je vraag, maar alle potentie in de groep gebruiken om te komen tot antwoorden. Samen lachen, bewegen en elkaar verder helpen! Alle ingrediënten waren aanwezig om echt te ervaren wat een lerend netwerk is. Wil je hier meer over weten, neem gerust contact op met Marlies van Vianen.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.