Gezond & Zeker komt naar onze regio

26 juni, 2024
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

In het najaar van 2024 organiseert Gezond & Zeker maar liefst twee Regiodagen, waarvan één bij ons in de regio. Op 12 november zijn alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals van harte uitgenodigd in Rotterdam voor een Gezond & Zeker Regiodag. De inschrijving voor deze dag is nu geopend!

De Gezond & Zeker Regiodag wordt georganiseerd in samenwerking met regionale werkgeversorganisaties deRotterdamsezorg, ViaZorg, WGV Zorg en Welzijn Zuid-Holland Zuid en ZWconnect. De dag staat in het teken van het ontwikkelen en delen van kennis over het terugdringen en voorkomen van verzuim onder zorg- en welzijnsmedewerkers. De Regiodag vindt plaats in Theater Zuidplein, Rotterdam. Als bezoeker van de Gezond & Zeker Regiodag kun je een keuze maken uit zeven verschillende workshops die in twee rondes tijdens het programma worden gegeven. Speciaal voor vroege vogels is er dit jaar de ‘vroege vogel’ workshopronde. Je kunt dan eventueel voor de lunch een extra workshop volgen.

Thema’s die aan bod komen in de workshops zijn onder andere werkdruk, mentale en fysieke belasting, innovatie en mantelzorg. Kies bijvoorbeeld voor de workshop over werken en mantelzorger zijn. 1 op de 4 zorgprofessionals is mantelzorger. Hoe zorg jij ervoor dat je de balans hierbij bewaakt en goed voor jezelf zorgt? En hoe kun jij andere mantelzorgers binnen jouw team zien en ondersteunen? Ook is er een workshop over de Praktijkrichtlijnen fysieke belasting: zij vormen de basis voor jouw adviezen als ergocoach aan je collega’s. In de workshop ‘Kleine hulpmiddelen, groot gemak’, gaan we praktisch aan de slag met zeer veel kleine hulpmiddelen die toepasbaar zijn in de thuiszorg en zorgorganisatie. Het workshopprogramma is gevarieerd en uitgebreid. Kijk hier voor het volledige programma.

Op de speciaal ingerichte Hulpmiddelenmarkt presenteren bedrijven en organisaties uit de sector zich. Bezoekers kunnen demonstraties bijwonen, informatie inwinnen en producten uitproberen. We eindigen de dag met een spetterende spelshow van de Gelukszusters. Zij nemen je mee in een interactief programma dat gaat over elkaar beter leren kennen, dat wat je zelf kunt doen aan je eigen werkgeluk, vitaliteit en een goede samenwerking. Je gaat gegarandeerd geïnspireerd naar huis!

Kijk op www.gezondenzekerregiodag.nl voor het volledige workshop programma, alle informatie en het inschrijfformulier. Zien we jou daar?

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.