DeRotterdamseZorg verbindt zich aan het Preventieplan zorg en welzijn

5 februari, 2024
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

DeRotterdamseZorg verbindt zich aan het Preventieplan, een gezamenlijk initiatief van Stichting IZZ, Coöperatie PGGM, en Stichting FWG.

Dit plan omvat een data-gedreven aanpak met als doel het verminderen van verzuim en ongewenst verloop van medewerkers binnen zorg- en welzijnsorganisaties. De data van IZZ, PGGM en FWG wordt aan elkaar gekoppeld, waarmee in kaart gebracht wordt wat signalen zijn om verzuim in een vroeg stadium op te merken. Daarnaast wordt met luistersessies in de zorgorganisaties inzicht verkregen in de behoeften van zorgprofessionals en -teams in het dagelijkse functioneren. Op deze manier ontstaat een overzicht met concrete verbeteracties om het verzuim en ongewenst verloop terug te dringen. Werkgevers krijgen duidelijk wat er echt speelt in de organisatie, wat werkt bij hun medewerkers en hoe zij met plezier en trots hun werk blijven doen. Werkgevers krijgen daarvoor de benodigde inzichten en meest passende handvatten.

De eerste uitvoering van het preventieplan vindt plaats in drie regio’s, waar ongeveer 18 zorg- en welzijnsorganisaties uit diverse branches samenwerken om verzuim en ongewenst verloop effectief aan te pakken. Door het bundelen van unieke data, delen van succesvolle praktijkvoorbeelden en het voeren van dialogen met zorgprofessionals, streven zij naar meer inzicht en handelingsperspectief voor werkgevers. Deze inzichten zullen op regionaal niveau worden gedeeld binnen de sector.

Aafje is de eerste organisatie uit onze regio die deelneemt aan het preventieplan en onderzoek. Daarmee zetten we mooie stappen om evidence based informatie op te halen over hoe we de medewerkers in de regio kunnen behouden voor de zorgsector.

Meer weten? Kijk op preventieplanvoorzenw.nl of neem contact op met Anna Hoogmoed.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.