Diversiteit & Inclusie | Inspiratiebundel

20 december, 2023
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Het afgelopen half jaar hebben verschillende professionals uit 10 zorgorganisaties deelgenomen aan het lerend netwerk Diversiteit & Inclusie van deRotterdamseZorg. Zij ervaren dat niet elke werknemer zich gezien en gehoord voelt in zijn eigen organisatie en dat er nog sprake is van racisme en discriminatie en willen dit graag verbeteren. In het lerend netwerk zijn de deelnemers met behulp van de methodiek Actieleren van probleem tot oplossing gekomen voor hun eigen organisatie en hebben zij ideeën en  energie opgedaan om de beweging naar een diverse & inclusievere organisatie voort te zetten. Tijdens de looptijd van het lerend netwerk is veel informatie verzameld over diversiteit en inclusie. Dat is nu gebundeld in een inspiratiebundel. Je vind er ideeën, handreikingen, boeken, artikelen en nog veel meer.

Laat je inspireren en maak de vertaling naar je eigen organisatie, zodat je zelf stappen kunt zetten naar een meer diverse & inclusieve organisatie.

We stellen dit beschikbaar zodat alle kennis die is uitgewisseld tijdens het traject van het lerend netwerk ook anderen kan helpen zelf aan de slag te gaan met het thema.

Samen zorgen we voor een diverse en inclusieve sector Zorg en Welzijn!

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.