Eén portaal voor werken en leren in de zorg

28 september, 2023
WERVEN & TOELEIDEN

Vandaag lanceert deRotterdamseZorg het nieuwe portaal voor werken en leren in de zorg, www.werkeninderotterdamsezorg.nl. De twee losse regionale websites, een vacaturebank en een website over de mogelijkheden voor leren en werken in Zorg&Welzijn (voorheen www.ontdekderotterdamsezorg.nl), zijn nu samengevoegd tot één portaal. Ook is de website uitgebreid met een speciale pagina voor scholen die hun leerlingen willen voorlichten over werken in de sector. Kortom, iedereen die meer wil weten over werken en leren in Zorg&Welzijn kan vanaf vandaag terecht op de nieuwe site werkeninderotterdamsezorg.nl. 

Gezien de krappe arbeidsmarkt is aandacht voor voldoende instroom noodzakelijk. Bovendien is het aanbod en de mogelijkheden in de sector groot. Dit biedt kansen maar kan ook voor verwarring zorgen. Werkeninderotterdamsezorg.nl biedt bundeling van duidelijke en eerlijke informatie over wat ervoor mogelijk en nodig is om in Zorg & Welzijn te werken. Op die manier zorgen we voor gemotiveerde en kansrijke instroom.  

Doelgroepen
De website is bedoeld voor iedereen die in de Zorg & Welzijn wil werken. Vanuit school, vanuit ander werk of voor mensen die graag weer deel willen uitmaken van de arbeidsmarkt. Via de site kunnen zij zich oriënteren op hun mogelijkheden en onderzoeken welke baan, opleiding of leerwerktraject bij hun wensen en kwaliteiten aansluit. Maar ook mensen die al werken in de zorg en een andere baan zoeken of willen doorleren kunnen terecht op de nieuwe website. Scholen die hun leerlingen willen voorlichten over het werk in de sector vinden er ook informatie op een speciale pagina. 

Van werkvelden en keuzehulp tot vacaturenbank en activiteitenkalender
Op werkeninderotterdamsezorg.nl vinden geïnteresseerden informatie over werkvelden, leerwerktrajecten en zelfs salariëring. Daarnaast heeft de website een speciale tool waarmee, op basis van vooropleiding, snel inzicht verkregen kan worden in de mogelijkheden. Kortom, een gebruiksvriendelijke, overzichtelijk en volledige website over wat er mogelijk én nodig is om in de zorg & welzijnssector aan de slag te gaan.  

Voor mensen die al een zorgdiploma hebben vinden in de vacaturebank van de site alle vacatures van de regio, maar ook advies om sterk en gezond aan het werk te blijven. Speciaal voor scholen die zorg in hun studieloopbaan oriëntatie lessen willen opnemen is er een pagina ontwikkeld waar voorlichtingsactiviteiten van zorgorganisaties staan. Tot slot geeft de activiteitenkalender een overzicht van bijeenkomsten en webinars uit de regio waarmee mensen zich kunnen oriënteren op een baan in de sector.  

Neem een kijkje op werkeninderotterdamsezorg.nl 

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.