Kick-off LEF! Alumni Netwerk

19 februari, 2021
LEREN & ONTWIKKELEN

Frisse moed en inzet voor de zorg van morgen dat is wat de zorg in Rotterdam nodig heeft. Het LEF! talentenprogramma biedt dit en brengt al jaren innovators in de zorg voort die in staat zijn sector overstijgend naar de nieuwe zorgcontext te kijken. deRotterdamseZorg heeft al meer dan 10 edities verzorgd van het LEF! talentenprogramma.

De deelnemers van het programma hebben zich nu verenigd in een alumni netwerk. Een plek waar LEF!-deelnemers contact met elkaar blijven houden en elkaar helpen in het aangaan van de uitdagingen in de zorg.

LEF!-deelnemer Claire Sanders van Clarus was bij de Kick-off van het Alumni netwerk afgelopen januari. Zij vertelt  kort hoe zij dit ervaren heeft.

“Vanwege de corona-maatregelen was de bijeenkomst wat opgeschoven én digitaal. Toch vond ik de bijeenkomst waarin inspiratie en verbinding centraal erg waardevol. Zo heeft Wilma van der Leeuw van het Conforte Innovatielab ons in een interactieve sessie op een Miro board meegenomen in het vraagstuk: Hoe zorg je ervoor dat anderen eigenaar worden van jouw idee? Het was een enorm inspirerende sessie met tips & tricks waar je écht iets aan hebt. Zo heb ik geleerd dat het niet erg is om vaker een stilte te laten vallen in meetings. Dit voelde eerst ongemakkelijk, maar ik merkte snel dat anderen deze ruimte pakken om ook mee te praten. Dankjewel voor deze waardevolle sessie Wilma!

Na dit uur zijn we in kleine groepjes uiteen gegaan om zo de andere oud LEF!-deelnemers beter te leren kennen en te bespreken hoe we het netwerk verder willen vormengeven. Er waren zoveel goede ideeën dat we tijd te kort kwamen. Dit was voor mij een mooi leermoment, dat netwerken namelijk ook prima digitaal kan!

Ik kijk ernaar uit om te beleven wat we met dit alumni netwerk kunnen bereiken!”

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.