Meer opleidingen, meer jaren en meer baangaranties

11 juni, 2024
WERVEN & TOELEIDEN

Vier nieuwe opleidingen erbij, een verlenging voor de komende vier jaar en een baangarantie voor élke student op Zuid die de opleiding (persoonlijk) begeleider maatschappelijke zorg, verpleegkundige, verzorgende IG of helpende/dienstverlening zorg & welzijn volgt. Daar tekenden gistermiddag deRotterdamseZorg, Albeda mbo, Zadkine en Nationaal Programma Rotterdam Zuid voor. Sandra Roso Sanchez, Corné Grootenboer MA, Leontine Stok en Marco Pastors spraken voorafgaand aan de ondertekening van het convenant uitgebreid over de uitdagingen waar de mbo’s en de zorg voor staan en hoe we elkaar nog meer kunnen versterken in het vergroten van het aantal studenten én het vasthouden van starters op de arbeidsmarkt.

Alle partners zijn blij met de uitbreiding van de opleiding helpende zorg en welzijn en maatschappelijke zorgopleidingen. Studenten van Albeda en Zadkine weten aan het begin van hun opleiding dat zij met de AanDeBak-garantie en een woonadres op Zuid zeker zijn van een baan zodra ze hun diploma halen. Daar staan nu twintig Rotterdamse zorgorganisaties garant voor. NPRZ zet zich met het LOB-programma Gaan voor een baan in om jongeren al vroeg te informeren over de opleidingen, het werk en de kansen die de sector biedt. Gezamenlijk optrekken betekent meer slagkracht in mogelijke ontwikkeling als ook een groter bereik via beurzen, evenementen, eigen websites en contacten. Samen bereiken we meer!

Meer over de opleidingen en de AanDeBak-garanties vind je hier.

Werkgevers: Erasmus MC, IJsselland Ziekenhuis, Het Oogziekenhuis Rotterdam, Rijndam Revalidatie, Ikazia, Maasstad Ziekenhuis, Franciscus Gasthuis & Vlietland, Lelie zorggroep, Hervormde Stichting Sonneburgh, Aafje, Argos Zorggroep, Leger des Heils, De Zellingen, Cedrah, Stichting Humanitas Rotterdam en Rijnmond, MOB Maatschappelijk Ondersteuningsbureau, CuraMare, Laurens, HSB de Vijverhof

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.