Het lerend netwerk Gepersonaliseerde Arbeidsrelatie is in volle gang!

6 juni, 2024
MODERN WERKEN EN BEHOUDEN

Het lerend netwerk Gepersonaliseerde Arbeidsrelatie is al 3 bijeenkomsten onderweg om met elkaar op zoek te gaan naar antwoorden en oplossingen op de vraagstukken rondom goed werkgeverschap, aantrekkelijk loondienstverband, voorzien in de behoeften van de medewerkers en alle andere thema’s die hiermee samenhangen. Het is een complex vraagstuk en er is niet één oplossing voorhanden. Daarom past hier de methode van Actieleren goed bij. In de eerste bijeenkomsten hebben de deelnemers zich verdiept in hun eigen organisatievraagstuk en de eerste stappen van de probleemverkenning uitgevoerd. Tijdens deze fase staat het gezamenlijk verdiepen in het probleem hierbij de juiste vragen stellen centraal. Door vragen te stellen zetten de deelnemers elkaar aan het denken en helpen ze elkaar weer een stap verder in de juiste oplossingsrichting.

We zetten ook in op expertise van buiten naar binnen halen wat aansluit bij de thema’s die leven in de groep. Afgelopen dinsdag 4 juni heeft Anne-Eva van der Wijk, lead roosteren bij het Potentieel Pakken, een kennissessie verzorgt over prettig en gezond roosteren en welke uitdagingen daarbij komen kijken. Het rooster kan een onderwerp zijn wat onvrede geeft op de werkvloer en soms ook een obstakel voor mensen om meer uren of anders te gaan werken. Het onderwerp vond veel herkenning in de groep. Belangrijk om te onthouden is dat een complex vraagstuk zoals roosteren alleen in gezamenlijkheid in het team kan worden opgelost en dat vraagt een zorgvuldige aanpak. Want aanpassingen in het rooster vraagt anders werken!  Verschillende lessons learned zijn met elkaar gedeeld.

Wil je meer weten over roosteren, bekijk dit artikel.

Het is waardevol dat de deelnemers in alle eerlijkheid hun verhalen delen. De praktijkervaringen, passie en betrokkenheid zijn de bouwstenen voor het lerend netwerk Gepersonaliseerde Arbeidsrelatie.

De groep enthousiaste deelnemers gaan hun reis vervolgen en zullen van de probleemverkenning de stap maken naar oplossingen ontwikkelen, aanscherpen & kennisdelen, experimenteren en uiteindelijk deze reeks in september afsluiten met reflectie & evaluatie. Met goede energie blijven we ons in gezamenlijkheid inzetten voor het optimaliseren van een goede arbeidsrelatie in de zorg, die écht werkt voor iedereen. Samen maken we het verschil!

Wil je meer weten over de aanpak van lerende netwerken of heb je een idee voor een onderwerp voor een lerend netwerk?
Neem contact op met Marlies van Vianen.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.