Nieuw thema Nationale HR Zorg Award 2022: aandacht

27 juni, 2022
Netwerk

De zesde editie van de Nationale HR Zorg Award, georganiseerd door FWG Progressional People, zal in het teken staan van ‘aandacht’. Welke zorgorganisatie is het beste in staat om zijn medewerkers oprechte persoonlijke aandacht te geven? Denk alvast na over jullie inzending! Op 1 september gaat de inschrijving open.

Om het verzuim en verloop in de zorg terug te dringen zijn al vele beleidsstukken geschreven en talloze programma’s en interventies in zorgorganisaties opgezet. Maar, zoals Marjolijn Pouw van Vernet in het NOS Radio 1 Journaal zei: “Bij bedrijven die het beter doen dan andere is vaak veel persoonlijke aandacht voor werknemers, er worden veel gesprekken gevoerd, leidinggevenden zijn daarin getraind.” Bedrijven waar veel aandacht is voor de werkdruk en de balans tussen werk en privé scoren gemiddeld genomen beter.

Aandacht voor de medewerker centraal

Oftewel: je kunt zoveel beleidsstukken schrijven, maar wil je dat je mensen zich gezien en gewaardeerd voelen, dan hebben zij aandacht nodig: van hun collega’s, hun team, hun leidinggevende, hun organisatie, én aandacht voor zichzelf. FWG Progressional People is op zoek naar frisse voorbeelden van zorgorganisaties, waarbij aandacht voor de medewerker centraal staat en waarmee zij het verzuim en verloop hebben geminimaliseerd.

Voorselectiecommissie en vakjury

De inschrijving voor de HR Zorg Award 2022 gaat 1 september open. Een onafhankelijke voorselectiecommissie en vakjury selecteren uit alle inzendingen de beste projecten. De voorselectiecommissie bestaat dit jaar uit: Najla van Veen (IC-verpleegkundige en verbindingsofficier in de zorg), Anouk ten Arve (programmamanager Gezond werken in de zorg bij IZZ) en Leo Sparreboom (projectleider onderzoek succesfactoren HRM in de gezondheidszorg bij Rijksuniversiteit Groningen). Zij destilleren uit alle ingezonden projecten een shortlist.

De jury kiest vervolgens, aan de hand van de gestelde criteria, vijf finalisten. Daaruit volgt uiteindelijk de winnaar. De jury bestaat dit jaar uit voorzitter Cathy van Beek (ervaren zorgbestuurder en -toezichthouder, en eigenaar Leading Sustainable Health Care), Karlijn de Buck (vitaliteitscoach en programmamanager Vitaliteit bij De Wever, winnaar van de HR Zorg Award 2021), Marita Bossers (Planetree), Elise Merlijn (FNV) en Bert Roelofs (HR-manager Mens, cultuur en leiderschap bij Rivas).

De prijs

De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de Dag van het werkplezier in de zorg, op dinsdag 31 januari 2023. De jurywinnaar ontvangt een bokaal en ondersteuning van FWG Progressional People ter waarde van 10.000 euro, om de plannen verder uit te werken of opvolging te geven. Naast de juryprijs wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

Meer informatie over de Nationale HR Zorg Award is te vinden op de website: www.hrzorgaward.nl.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.