Studenten maken kennis met zorg en welzijn in de wijk

27 juni, 2022
LEREN & ONTWIKKELEN

De zorgprofessional van de toekomst zal steeds meer gaan werken in de wijk en op het snijvlak van zorg en welzijn. Aafje, Albeda, Pit010 (SOL) en deRotterdamseZorg starten daarom een pilot waarin studenten integraal kennismaken met zorg en welzijn in de wijk IJsselmonde. Bovendien draagt het bij aan het verminderen van het stagetekort in de regio.

In de pilot wordt gebruik gemaakt van het leerwerkbedrijf van Albeda. Naast het begeleiden van studenten dienstverlening zorg&welzijn (niveau 2), begeleidt het leerwerkbedrijf in de pilot ook studenten van de opleidingen Verzorgende-IG (niveau 3), Verpleegkunde (niveau 4) en Maatschappelijke Zorg (niveau 3 en 4).

De stage bestaat uit het ondersteunen van met name thuiswonende ouderen in de wijk en in de thuisplusflat van Aafje. Denk daarbij aan een praatje maken, een boodschap doen, iemand naar de huisarts brengen of het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. In een later stadium kan de pilot uitgebreid worden met opleidingen welzijn, zodat studenten verder kennismaken met elkaars vakgebied, de raakvlakken tussen beide vakgebieden en ook kennis aangereikt krijgen van docenten uit beide domeinen.

Meer weten over de pilot? Neem contact op met programmamanager Anna Hoogmoed.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.