Ontdekdezorg 2023

Ontdekdezorg nu het hele jaar door!

11 november, 2022
WERVEN & TOELEIDEN

deRotterdamseZorg organiseert samen met werkgevers in Zorg en Welzijn al tien jaar de Ontdekdezorg week (voorheen de Week van Zorg en Welzijn). Maar de wereld verandert: de arbeidsmarkt is nu anders dan een paar jaar geleden en krapper dan ooit. Dit jaar zagen we in de evaluatie van de Ontdekdezorg week een duidelijke trend: de campagne wordt goed beoordeeld, maar werkgevers behalen de gestelde doelen niet. Tijd voor een nieuwe aanpak!

Wat gaat er gebeuren?
De Ontdekdezorg week als jaarlijks piekmoment in maart verdwijnt. Mensen zoeken het hele jaar door naar een baan. Daarom gaan we werkgevers ondersteunen met een doorlopende campagne:
Ontdekdezorg. De doelgroep waar we onze communicatie op richten blijft gelijk: zij-instromers en herintreders. We behouden de look & feel van de Ontdekdezorg week, want deze is bekend bij de doelgroep en werkgevers.

We zetten in op continuïteit en de kracht van de herhaling. De Ontdekzorg campagne zal het hele jaar zichtbaar zijn en op piekmomenten in het jaar extra aandacht geven aan werken en leren in Zorg en Welzijn. De campagne gaat de activiteiten die jullie door het jaar heen organiseren ondersteunen met doorlopende communicatie. Spreiding van activiteiten door het jaar heen, in plaats van 1x per jaar een week in maart, geeft zijinstromers en herintreders op elk moment de kans om zich te oriënteren in Zorg en Welzijn.

Wat kun je van ons verwachten?
We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen. We zijn gestart met het uitwerken van dit concept en verwachten in de loop van 2023 te kunnen starten. We nemen graag jouw ideeën en behoeften aan ondersteuning hierin mee. Laat het ons weten!

 

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.