Overkoepelende brief over adviezen Commissie Werken in de Zorg 2020

4 maart, 2021

De Commissie Werken in de Zorg bracht onlangs vier adviezen uit rondom de personeelstekorten in de zorg. In een overkoepelende brief vat de commissie de hoofdlijnen uit haar eerdere adviezen samen. Ook schetst de commissie in haar brief hoe het arbeidsmarktvraagstuk ervoor staat en welke opgaven de commissie ziet voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, andere landelijke partijen, regionale samenwerkingsverbanden en individuele zorgorganisaties.

De centrale vraag was: Welke lessen zijn er vanuit de coronacrisis te trekken voor de regionale en voor de landelijke arbeidsmarktaanpak in zorg en welzijn?
De commissie concludeert nu: Veel inspanningen zijn geleverd en toch is het niet genoeg; het transformeren van de arbeidsmarkt in de zorg kan alleen samen en in hogere versnelling!
Wil je er na een crisis beter uit komen dan moeten de geleerde lessen al tijdens de crisis vertaald worden in nieuwe afspraken op alle niveaus.

Lees hier de overkoepelende brief over adviezen Commissie Werken in de Zorg 2020.

In een recent uitgebrachte podcast van het Actie Leer Netwerk licht Doekle Terpstra de observaties en de aanbevelingen van de commissie toe.

Bekijk hier de vier rapporten van de commissie Werken in de Zorg.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.