VR-verkenning landelijke samenwerking

23 februari, 2023
LEREN & ONTWIKKELEN

Op dinsdag 14 februari 2023 heeft de landelijke kick-off van het project ‘de VR-verkenning’ plaatsgevonden. Het traject is een samenwerking tussen werkgeversorganisaties deRotterdamseZorg, WZW, WGV Zorg en Welzijn, Utrechtzorg en Flever.

Dit project onderzoekt samen met zorg- en onderwijsorganisaties waar kansen liggen voor de inzet van VR in het leerproces van studenten én welke bestaande VR-toepassingen hierop kunnen inspelen. Inzet van VR geeft de leersituatie zo vorm dat het de leerefficiëntie verhoogt. Daardoor zijn zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties in staat om de begeleidingscapaciteit te vergroten.

Het project komt voort uit het traject ‘Vrij denken over begeleiding’ (georganiseerd door deRotterdamseZorg en WZW) waarin 3 alternatieve vormen van begeleiding zijn bedacht door 25 zorg-, welzijn- en onderwijsorganisaties. Die stellen organisaties in staat om met de huidige begeleidingscapaciteit een toenemende begeleidingsvraag op te vangen met minimaal gelijkblijvende kwaliteit. De inzet van VR is één van de gekozen ideeën om mee aan de slag te gaan vanuit dit projectvoorstel.

De resultaten van het project zullen opgeleverd worden in Q4 van 2023.

Mocht jij een bijdrage kunnen leveren aan dit project met kennis en/of ervaring met VR, dan kun je contact opnemen met Renske van der Zee.

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.