We hebben jouw hart nodig

12 mei, 2023
WERVEN & TOELEIDEN

In het kader van de Dag van de Zorg (12 mei) schreef programmamanager Sam Ruesink deze blog. 

We hebben allemaal op een moment in ons leven zorg van een ander nodig, de een al aan het begin van het leven, de ander ergens onderweg, maar vaak allemaal aan het eind. We ontkomen er niet aan, vroeg of laat is het zo ver. We kennen dan ook allemaal wel iemand die op dit moment zorg nodig heeft. Soms elke dag, soms tijdelijk, soms voor even. Familie, vrienden of jijzelf.

Onze regio telt bijna 90.000 zorgprofessionals die dag in dag uit met een warm hart in de zorg werken. Soms hun benen onder hun lijf vandaan lopen. Laten wij er dan voor zorgen dat zij die dat het allerliefste doen, de zorg kunnen leveren die op dat moment nodig is. Laten wij met hen alles op zo’n manier inrichten dat zij dat ook in de toekomst kunnen blijven doen.

Zorgprofessionals zijn de belangrijkste schakel. Zij weten als geen ander vaak wat beter, makkelijker en efficiënter kan. Laat hen meepraten, meebepalen en invloed uitoefenen. Geef ruimte aan zeggenschap, vakmanschap en vernieuwing. Want transitie is nodig om ook in de toekomst de zorg te kunnen blijven leveren aan iedereen die dat op dat moment nodig heeft.

Dat zal niet gemakkelijk zijn. Dat wisten we al. Daar is lef voor nodig, lef om anders te denken en te doen. Hier hebben we elkaar nodig. In de eigen organisatie en ook daarbuiten. Want de beste vernieuwing komt van binnenuit. Op die manier maken we de zorg toekomstbestendig. Kijken naar wat goed gaat, daarvan leren. Kijken naar wat beter kan. Door naar elkaar te luisteren, op elkaar te durven vertrouwen, juist wanneer het moeilijk wordt. Zodat iedereen, wanneer dat nodig is passende zorg krijgt, nu, straks en later.

Niet alleen vandaag op de Dag van de zorg, maar elke dag en nacht. Deze dag is wat ons betreft een dag van én vóór de zorg. Voor iedereen die in Zorg en Welzijn gewerkt heeft, werkt en ook voor iedereen die dat wil gaan doen.

We hebben jou niet alleen heel hard nodig.

We hebben bovenal jouw hart nodig.

Wil je ook komen werken in Zorg en Welzijn in de regio Rotterdam-Rijnmond ontdek dan jouw mogelijkheden op ontdekderotterdamsezorg.nl  

Headerphoto:

Elke maand zien hoe we samenwerken? Geef je op voor de nieuwsbrief.