donderdag 7 april 2022
15:30 uur – 17:00 uur

Kennissessie: Skills of diploma’s, wat kiest de werkgever?

Op 7 april 2022 is er opnieuw een online kennissessie van het Platform kennisdeling Leven Lang Ontwikkelen en Sociale Innovatie. Van 15.30 – 17.00 uur  digitaal.

Onderwerp van deze kennissessie:
Skills of diploma’s: wat kiest de werkgever? Vraaggestuurd opleiden voor de arbeidsmarkt
Tijdens deze kennissessie zullen de sprekers ons meer inzicht geven in het waarom en hoe van een skills gerichte aanpak. We leren meer over de ontwikkelingen rondom het waarderen en valideren van skills en over de toepasbaarheid van een skills gerichte aanpak. Ook komt aan de orde hoe onderwijs en werkgevers hierin samenwerken.

Sprekers tijdens deze kennissessie zijn onder meer:

Dr. Joost van Genabeek, Senior onderzoeker bij de afdeling Work, Health & Technology van TNO. Joost van Genabeek legt zich onder andere toe op onderzoek naar de ‘skills-based’ arbeidsmarkt. Het achterliggende idee daarvan is dat skills (kennis, vaardigheden en eigenschappen) veel beter dan diploma’s of cv’s inzicht verschaffen in wat precies nodig is voor het uitoefenen van werk.

Veerle Visch, Adviseur Stafafdeling Onderwijs en Kwaliteit Albeda – Veerle Visch geeft uitleg over Edubagdes. Formeel onderwijs belonen we met een diploma of certificaten, maar hoe zorg je ervoor dat ook bijvoorbeeld vaardigheden worden beloond? Dit kan bijvoorbeeld door Edubadges uit te geven: digitale bewijsstukken. Edubadges zijn onderling vergelijkbaar, uitwisselbaar en stapelbaar. In je ‘backpack’ kun je je hele leven lang Edubadges verzamelen bij verschillende geaccrediteerde onderwijsinstellingen.

Er is een inspirerend, interactief online programma, met mogelijkheden voor input van de deelnemers.

Doelgroep kennissessies
De kennissessies van het Platform zijn bedoeld voor ondernemers en werkgevers, hun HR-professionals en opleidingsprofessionals, zowel MKB-ondernemers als het grootbedrijf uit de regio Rotterdam-Rijnmond, die (nog) meer willen doen met Leven Lang Ontwikkelen. Daarnaast zijn ook vertegenwoordigers van opleidingsorganisaties en overheid en introducees van de deelnemers uit de regio Rotterdam-Rijnmond welkom. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de kennissessie.

Meld je aan voor de kennissessie en leer meer over bovenstaand thema. Aanmelden voor deze kennissessie kan – tot uiterlijk 5 april – eenvoudig via de volgende link: https://www.leerwerkakkoord.nl/sessies/skills-of-diplomas-wat-kiest-de-werkgever/

Headerphoto: