woensdag 20 september 2023
09:30 – 11:00 uur

Webinar onboarding: Draagvlak creëren en hoe om te gaan met weerstand

Een succesvolle onboarding voor je nieuwe medewerkers: het lijkt simpel, echter slagen veel organisaties er niet in om medewerkers succesvol in te werken en aan hun organisatie te binden. Zeker in deze tijd van arbeidsmarktkrapte is dit een grote uitdaging. Want hoe zorg je dat er voldoende aandacht, tijd en ruimte wordt vrijgemaakt voor het onboarden van nieuwe medewerkers in je organisatie? En hoe creëer je optimaal draagvlak bij het onboarden van nieuwe medewerkers en waarom is dit belangrijk?

Op woensdag 20 september organiseren we, samen met negen regionale werkgeversverenigingen, van 09.30 tot 11.00 uur een landelijke webinar over onboarding. Tijdens dit webinar gaan we het hebben over het creëren van draagvlak en hoe om te gaan met weerstand binnen het onboarding traject. Twee organisaties vertellen meer over hun onboarding programma en hoe zij omgaan met draagvlak en weerstand. Daarnaast zal Frank Philips van Yes! We Connect vanuit zijn ervaringen met het ondersteunen van de onboarding bij tal van organisaties een aantal inspirerende ‘onboarding hacks’ met jullie delen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor het webinar via deze link. Na aanmelding ontvang je kort voordat het webinar gaat plaatsvinden een link voor deelname. Houd deze paraat op woensdag 20 september.

Doelgroep

Dit webinar is exclusief bedoeld voor leden van de organiserende werkgeversverenigingen. Het is interessant voor HR-professionals, beleidsmedewerkers vitaliteit, opleidingsadviseurs, Arbo- coördinatoren, verzuimcoaches, bedrijfsmaatschappelijk werk en leidinggevenden/teamhoofden, die graag verdieping willen op de dynamiek van werk en goed werkgeverschap.

Volgend webinar

In 2023 worden vier online inspirerende onboarding sessies georganiseerd door negen werkgeversorganisaties: Utrechtzorg, deRotterdamseZorg, ZWconnect, WGV Zorg en Welzijn, WZW, Zorg aan Zet, Sigra, Viazorg en Transvorm.

Op maandag 20 november vindt van 13.00 tot 14.30 uur het volgende webinar plaats. Het thema van dat webinar is ‘inzet van technologie bij onboarding’. Zet deze datum alvast in je agenda! De officiële uitnodiging hiervoor ontvang je te zijner tijd.

Headerphoto: